Joachim i panik: Derfor hastede han hjem

Prins Joachim, 50, er tilbage i Danmark med hele familien, da prins Henrik er blevet undersøgt for coronavirus på Rigshospitalet.

Prins Joachim, 50, er tilbage i Danmark med hele familien, da prins Henrik er blevet undersøgt for coronavirus på Rigshospitalet.

(Foto: Thomas Laursen)

Bliv hjemme, undgå kontakt med andre mennesker og rejs ikke!

Regeringens holdning til coronavirus er ikke til at tage fejl af, men de retningslinjer for fastboende valgte prins Joachim at se stort på, da hele familien hastede hjem fra Paris for at få 10-årige prins Henrik på Rigshospitalet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

10-årige prins Henrik har heldigvis ikke coronavirus, men vejrtrækningsproblemer fik familien til at søge mod Danmark og Rigshospitalet, hvor de ifølge kongehuset har “fulgt prinsen gennem flere år” pga. astmatisk bronkitis. (Foto: Dan Mariegaard)

Familiens næstyngste lider af vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis, og han er blevet undersøgt for coronavirussen Covid-19 af danske læger. Testen viste sig heldigvis at være negativ.

Beslutningen om at komme hjem til Danmark imponerer dog ikke forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Det er fuldstændig gak. I Danmark opfordrer regeringen danskerne til ikke at tage i sommerhus og til ikke at rejse. Og hvad gør Joachim? Han rejser med hele familien på tværs af Europa. Jeg synes, det er en panikhandling. Ved at trække prins Henrik igennem to lufthavne og i en flyvemaskine, så har man udsat ham for større risiko ved at tage på Rigshospitalet end ved at søge et parisisk hospital, siger Søren Jakobsen om beslutningen, som blev taget, da familien føler sig mere trygge ved Rigshospitalet – og prins Henrik tidligere er blevet behandlet der.

UDNYTTER SYSTEMET

En ting er de sundhedsmæssige aspekter, noget helt andet er, at Joachim og familien med deres pludselige hjemkomst fra det franske møver sig forrest i køen på landets største hospital, som for alvor er presset under den dødelige pandemi.  

Det er i hvert fald Søren Jakobsens konklusion på hjemkomsten, som betyder, at hele familien nu sidder i karantæne på Amalienborg.

– Det er at udnytte systemet, Henrik kunne lige så godt have fået taget den test i Paris. Men det siger lidt om Joachims karakter. Han er en møver og en egoist, og han mener, at han står over alle andre, og jeg synes, det er mangel på indfølingsevne, som helt klart er uklædelig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

.Joachim må nu studere via fjernundervisning i Danmark, efter han hastede til København med familien. (Foto: Mikael Rieck)

Jeg tror, det kommer til at skade ham på længere sigt, siger kongehuseksperten, som mener, at prinsen får fortrinsret på Riget, uanset om han beder om det eller ej.  

– Det kommer han jo til at få som kongelig person uanset hvad, for vi ved alle sammen, at kongehuset har en præference på Rigshospitalet.

I BÅD MED PRINS CHARLES

I England raser debatten om fortrinsret for dem med blåt blod i årene, efter 71-årige prins Charles sprang køen over og blev testet for coronavirus, selv om han kun havde milde symptomer.

Egentlig er det udelukkende de briter, der er så syge, at de skal indlægges, som bliver testet for den frygtede sygdom, og dermed kan tusindvis af almindelige englændere og sundhedspersonale kun gisne om, om de er smittet.

Evighedstronfølgeren fra England ér rent faktisk ramt af coronavirus, men ifølge Søren Jakobsen kan man i denne situation ikke sammenligne Joachim med prins Charles.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim, prinsesse Marie samt prinsesse Athena og prins Henrik er nu i karantæne på Amalienborg efter deres hjemkomst. (Foto: Hanne Juul)

– Charles er arving til tronen, det er anderledes. Prins Joachim har ikke nogen placering, der betyder noget i den danske arvefølge, og prins Henrik har det slet ikke. Så der er ikke nogle regentmæssige eller rigsforstandermæssige grunde til, at han skal gøre det her, siger Søren Jakobsen.

Kongehuset har over for SE og HØR ingen kommentarer til Joachims hjemrejse til Danmark. 

Læs meget mere om de kongelige i dennes uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close