Kongelige 23. april 2018

Hertuginde Kate er gået i fødsel

Det britiske kongehus bekræfter, at hertuginde Kate er blevet indlagt på hospitalet med begyndende veer
Foto: All Over Press

Hertuginde Kate og prins William kan snart byde deres tredje barn velkommen til verden.

Det britiske kongehus har bekræftet, at hertuginden tidlig mandag morgen blev indlagt på St Mary's Hospital i Paddington, London med begyndende veer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter efter tweetet.

- Hendes Kongelige Højhed hertuginden af Cambridge blev indlagt på St Mary's Hospital, Paddington, London tidligt denne morgen i den tidlige fase af fødslen. Hertuginden kørte med bil fra Kensington Palace til Lindo-fløjen på St Mary's Hospital med hertugen af Cambridge (prins William, red.), skriver Kensington Palace på Twitter.

Parret har i forvejen sønnen George på fire og datteren Charlotte på to - de kom til verden på det samme hospital, hvor den kommende prins eller prinsesse lige nu er ved at komme til verden.

George og Charlotte får nu en lillebror eller -søster, for Kate og William har ikke offentliggjort, hvilket køn deres tredje barn har.

Det var tilbage i september, at Kate og William afslørede, at de ventede barn nummer tre.

Lige som ved sine tidligere graviditeter led Kate under voldsom morgenkvalme og opkast. Hun meldte derfor afbud til et arrangement på et børnehospital, og der fulgte yderligere afslysninger som følge af hendes tilstand. Kate er i "de bedste hænder" på Kensington Palace, skrev hoffet om den graviditetssyge hertuginde. I oktober offentliggjorde Kate og William, at de ventede en lille april-baby.

- Deres Kongelige Højheder hertugen og hertuginden af Cambridge er glade for at kunne bekræfte, at de venter en baby i april, skrev det britiske hof i en pressemeddelelse.

I samme måned viste hun for første gang sin voksende mave frem.

Det skete til World Mental Health Day på Buckingham Palace, hvor hun sammen med prins William og prins Harry slog et slag for at nedbryde tabuer omkring psykisk sygdom.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: All Over Press

Det er nærmest ikke til at se, at hertuginde Kate er gravid med barn nummer tre. Foto: All Over Press.

Klædt i en blå blondekjole fra Temperley kunne man ane en lillebitte babybule på den slanke hertugindes krop. Selvom det var hendes tredje graviditet var den voksende mave ikke voldsomt stor, men den var der.

Britiske medier spekulerede naturligvis i, om der skulle lægges noget i, at hertuginden havde valgt en blå kjole til lejligheden.

Sponsoreret indhold