Kongelige2. april 2020

Her er dronningens rørende fødselsdagsønske

I anledningen af dronning Margrethes 80-års fødselsdag har hun et helt specielt ønske
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe_4.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Nu sender dronningen så et helt specielt ønske ud i anledningen af sin forestående runde fødselsdag:

- I lyset af den alvorlige situation for mange danskere i forbindelse med udbredelsen af coronavirus har Hendes Majestæt Dronningen et særligt ønske i anledning af den forestående 80-års fødselsdag den 16. april, indledes det i en pressemeddelelse, der netop er blevet udsendt.

- Dronningen modtager hvert år på sin fødselsdag blomster fra nær og fjern. I år opfordrer Dronningen til, at man i stedet sender en buket til en af de mange ældre medborgere, der har det særligt svært i denne tid, lyder det yderligere.

Ydermere oplyses det, at der også vil ske en anden ændring i forbindelse med hendes fødselsdag:

- En anden tradition, der ændres i år, er muligheden for personligt at møde op for at skrive gratulationer i Det Gule Palæ. I stedet vil der fra den 14. april blive oprettet en gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside www.kongehuset.dk, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen.

Artiken fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20180416_mho3313.jpg
 Foto: Martin Høien

Her fejres Margrethe på Amalienborg Slotsplads i 2018. Foto: Martin Høien

Det var den 12. marts, at dronningen aflyste sin 80-års fødselsdagsfejring:

- Hendes Majestæt Dronningen er her til aften vendt hjem fra sin årlige vinterferie i Norge. I lyset af udbredelsen af COVID-19 og følgerne heraf for samfundet, har Dronningen besluttet, at alle Kongehusets planlagte aktiviteter og begivenheder i forbindelse med den kommende 80-års fødselsdag i april aflyses, lyder det, ligesom det blev tilføjet, at den kongelige families deltagelse i øvrige officielle programpunkter i de kommende uger ligeledes blev aflyst

I pressemeddelelsen udtrykte Dronningen sig også om den aktuelle krise:

- Danmark og verdenssamfundet står netop nu i en meget vanskelig situation. Vi har alle et særligt ansvar for at tage hensyn til hinanden og sammen bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de meget store udfordringer, som landet står overfor. Jeg appellerer derfor til, at vi alle følger regeringens og myndighedernes anvisninger og passer på hinanden, lød det.

Dronningen sendte også sine tanker til de personer, der i disse tider får samfundets hjul til fortsat at dreje rundt:

- Jeg vil gerne rette en dybtfølt tak til det danske sundhedspersonale og de myndigheder, institutioner, virksomheder og enkeltpersoner, som udviser stor handlekraft og omsorg for den danske befolkning, så vi sammen kan komme igennem denne vanskelige tid.

Sponsoreret indhold