Kongelige9. august 2017

Henrik svarer kritikerne igen: Enhver dansker burde forstå mig

Der er mange følelser på spil for prins Henrik, der virker oprigtigt ked af, at han aldrig har fået den respekt, som han selv mener han burde få i form af titlen som kongegemal.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kritik.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Forargelsen og forundringen væltede ind over Danmark, da prins Henrik i sidste uge meddelte, at han ikke ville begraves ved siden af Margrethe.

Han blev kaldt egoistisk, mens andre mente, at han skulle frasige sig sin apanage.

Men som med alt andet er det langt nemmere at acceptere en uretfærdig behandling, når man står på sidelinjen, end når man selv er den forurettede. Derfor svarer prins Henrik nu danskerne igen.

– Det er enhver danskers synspunkt, jeg har udtrykt, siger prins Henrik, da SE og HØR spørger, hvordan han har det med den virak, han har skabt, efter at han meldte ud, at han ikke vil begraves med sin kone.

Det har aldrig været prinsens intention om at provokere, men nærmere at få danskerne til at forstå, hvorfor han har gjort det, han har.

– Jeg vil ikke provokere. Men der er noget, enhver dansker skal forstå. Enhver dansker ville ikke blive begravet i samme grav som sin kone, hvis de ikke var ligeværdige, vurderer prins Henrik, da SE og HØR møder ham på Cayx.

Det er helt umuligt for danskerne at sætte sig i Henriks sted. De har nemlig aldrig været gift med en dronning. Havde de været i hans sko, er Henrik ikke i tvivl om, at de ville have bedre forståelse for hans beslutning.

Ti millioner år gammelt

Hans utilfredshed bunder i, at hans kone gennem 50 år aldrig har gjort ham til konge, selv om hun egentlig godt kunne.

– Vi taler om noget, som er ti millioner år gammelt, siger han med henvisning til ægteskabet.

Dronning Margrethe har altid været meget traditionsbunden, og derfor har hun også holdt på, at Henrik ikke kunne blive konge.

Efter flere protester fik hendes mand i 2005 titlen som prinsgemal. Den havde han, indtil han i 2016 gik på pension og vendte tilbage til titlen som prins efter 11 år som prinsgemal. Men slaget om kongetitlen har han endnu ikke opgivet.

– Når man er gift, skal man have den samme ret som den kvinde, man er gift med, mener Henrik.

Gør mig til kongegemal

Som statsoverhoved kunne Margrethe have givet Henrik titel af kongegemal, og selv om det ikke ville have ændret på Henriks position eller magt, ville det have givet ham en anerkendelse.

Derimod skal der en grundlovsændring til, hvis han skal blive helt ligeværdig med dronningen og altså blive regent.

Men ifølge Henrik er titlen af kongegemal nok.

– Hvis min kone pludselig har lyst til at have mig ved siden af sig, skal hun gøre mig til kongegemal, siger Henrik.

Læs hele SE og HØRs eksklusive interview med prins Henrik i denne uges SE og HØR, der er på gaden i morgen onsdag.

https://imgix.seoghoer.dk/instagram.png

Sponsoreret indhold