Kongelige3. august 2017

Se billederne: Henrik og Margrethes gravplads til 29 mill. VAR klar, men…

I flere år har en kunstner og et tjekkisk glasværk arbejdet intenst på det gravmonument, som skulle blive dronning Margrethe og prins Henriks sidste hvilested. I dag smed prins Henrik dog noget af en bombe, da han bekendtgjorde, at han IKKE vil begraves sammen med Margrethe. Hvilken præcis betydning dette får for det omkring 29 millioner kroner dyre gravmonument, vides ikke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/til_front_0.jpg
 Foto: All Over

Han har selv spillet en aktiv rolle i tilblivelsen af sit sidste hvilested. Han har blandt andet fået lavet et aftryk af sit ansigt, som skulle bruges til sit sidste hvilested – sit sarkofag.

Men torsdag eftermiddag smed prins Henrik noget af en bombe. Her kom det nemlig frem, at den 83-årige prins IKKE vil begraves ved siden af dronning Margrethe i Roskilde Domkirke. Noget som ellers er tradition for danske regentpar.

Både prins Henrik og dronning Margrethe har ellers aktivt hjulpet til med tilblivelsen af deres sidste hvilested.

Som SE og HØR kunne fortælle tidligere på året har både prinsen og dronningen fået lavet såkaldte dødsmasker.

Maskerne blev benyttet som skabeloner, da den indre del af sarkofagens syv ton tunge glas-kerne skulle støbes, formes og sandslibes.

De såkaldte dødsmasker er aftryk af ansigter, og de bliver som regel laves af gips – som kan blive brugt til at fremstille særdeles livagtige kopier af de personer, som lagde ansigt til masken.

Tilblivelsen af gravmonumentet og sarkofagen har været i gang i mere end 15 år – og som SE og HØR tidligere har kunnet fortælle, ender det hele med at koste omkring 29 millioner kroner.

Om dette svimlende beløb nu ændres som følge af prins Henriks chok-melding, vides ikke.

Sarkofagen og gravmonumentet er blandt andet blevet til på et glasværk i Tjekkiet, der som det eneste i verden kan håndtere glas i denne størrelse.

Sarkofagen har form som en glascigar, og indeni skulle man efter planen se konturerne af et par kopier af prins Henrik og dronning Margrethe. Det bliver altså ikke tilfældet nu, hvor prins Henrik ikke vil begraves ved siden af sin hustru.

Det var også meningen, at sarkofagen først blev placeret i Roskilde Domkirke, når både prins Henrik og dronning Margrethe er døde. Nu bliver det altså kun dronning Margrethe, der stedes til hvile i Roskilde Domkirke.

Du kan se billeder af gravpladsen herunder:

Dronning Margrethe og prins Henrik - sarkofag - gravplads

Sponsoreret indhold