Kongelige20. januar 2020

Harry taler ud: Der var ingen andre muligheder

I en rørende tale sætter Harry for første gang ord på, at han og hustruen Meghan træder tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/shutterstock_editorial_10527941cw.jpg
 (Foto: MEGA)

Dagen efter, Meghan og Harrys fremtid var blevet meldt ud af dronning Elizabeth, satte Diana og Charles' yngste søn ord på sit exit.

Det skete under en tale, som han holdt under en privat middag på restauranten Ivy i Chelsea for Sentebale, en organisation stiftet af Harry i 2006, som støtter unge mennesker med HIV og AIDS.

- Jeg vil have, I hører sandheden fra mig, og så meget, som jeg kan dele - ikke som prins, ikke som hertug, men som Harry, den samme person, som I har set vokse op de sidste 35 år - men med et meget klarere perspektiv, lyder det indledende.

- Storbritannien er mit hjem, et sted som jeg elsker. Og det vil det altid være, slog han fast.

- Vi har begge gjort alt, hvad vi kan, for at vise flaget og udføre vores roller for landet med stolthed. Da Meghan og jeg blev gift, var vi spændte, vi var håbefulde, og vi var her for at tjene landet, lyder det yderligere.

- Af den grund er jeg meget ked af, at det er kommet til dette, fortalte Harry i talen.

- Beslutningen, som jeg har taget for mig og min kone om at træde tilbage, er ikke en nem beslutning. Der var så mange måneders snak efter så mange års udfordringer. Og jeg ved, jeg ikke altid har ramt plet, men når det kommer til dette, så var der ikke andre muligheder, slog han fast.

- Hvad jeg gerne vil gøre klart, er, at vi ikke smækker med døren, og vi smækker ikke døren i jeres ansigter. Vores håb var at fortsætte med at tjene dronningen, Commonwealth-riget og min militære ansættelse, men uden apanage. Desværre var det ikke muligt, fortæller hertugen.

Harry antyder altså, at han ikke fik et valg af dronningen, men han har kun ros til overs for sin bedstemor.

- Jeg vil altid have den største respekt for min bedstemor, min øverstbefalende, og jeg er utroligt taknemmelig over for hende og resten af min familie, for den støtte de har vist Meghan og jeg de sidste par måneder, lød det.

Sponsoreret indhold