Kongelige20. november 2018

Harry og Meghans økonomi granskes af skattemyndighederne

Hertug-parret risikerer at skulle blotlægge hele deres økonomi, fordi Meghan stadig er amerikansk statsborger og dermed skal betale skat
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega294818_026.jpg
 Foto: MEGA

Selvom hertuginde Meghan, 37, den 19. maj blev gift med prins Harry, så er hun ikke automatisk sikret et britisk statsborgerskab.

Den proces tager flere år, og indtil Meghan har sikret sig sit britiske pas, så er hun stadig amerikansk statsborger og skal dermed betale amerikansk skat.

Den britiske avis Mirror skriver, at hele den britiske familie, der normalt er meget private omkring deres pengesager, nu risikerer at skulle blotlægge deres økonomi for de amerikanske skattemyndigheder.

For at beregne hvor meget Meghan skal betale i skat, skal hun nemlig oplyse, hvor meget hun sparer i husleje ved at bo i Storbrittanien, samt hvor mange gaver hun modtager af det britiske kongehus.

Ifølge Mirror kan prins Harry også risikere et gevaldigt skattesmæk: De amerikanske skatteregler slår nemlig fast, at "du generelt bliver beskattet på den indkomst, der er til rådighed for dig, uanset om den er i din besiddelse eller ej".

Da hans mor prinsesse Diana døde, blev der oprettet en fond til prins Harry, hvor der står over 167 mio. kr., og de kan nu risikere at blive beskattet, da Meghan som Harrys kone altså har adgang til den indkomst.

Også dronning Elizabeth og prins Charles risikerer at blive gransket af de amerikanske skattemyndigheder, da de yder økonomisk støtte til prins Harry og hertuginde Meghan.

- Vi står over for et niveau af finansiel blotlægning, som den royale familie aldrig har oplevet før, lyder det fra en kilde til Mirror.

- Det er den royale husholdnings værste mareridt, konkluderer insideren.

Buckingham Palace har angiveligt hyret en økonomisk ekspert, der skal hjælpe Meghan med sit "skatte-mareridt".

Sponsoreret indhold