Kongelige19. juni 2021

Han var eneste overlevende i prinsesse Dianas dødsulykke: Nu er han topboss i AstraZeneca

Bodyguard Trevor Rees-Jones var den eneste, der overlevede bilulykken, mens prinsesse Diana, Dodi Fayed og chaufføren Henri Paul alle mistede livet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trevor Rees-Jones forlod sammen med prinsesse Diana og Dodi Fayed Hôtel Ritz i Paris den 31. august 1997.

De satte sig ind i en Mercedes-Benz W140, han på forsædet ved siden af chaufføren Henri Paul, mens parret tog plads på bagsædet.

Ingen af de fire sjæle i bilen vidste, at deres liv med et splitsekund ville ændres inde i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20071003-165515-5-1920x1213we.jpg
 Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

Her ses Trevor Rees-Jones med prinsesse Diana i baggrunden på den skæbnesvangre aften den 31. august 1997. Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

For inde i tunnelen forulykkede bilen, mens den blev jagtet af paparazzi-fotografer, og Trevor Rees-Jones var den eneste, der overlevede ulykken. De tre andre i bilen mistede livet.

Og selvom bodyguarden slap med livet i behold, var det bestemt ikke nogen nem kamp at vende tilbage til livet. I sin bog kaldet "The Bodyguard's Story", som han udgav i 2000, fortalte han om, hvordan han blev lagt i kunstig koma i 10 dage.

Hans ansigt var så ilde tilredt, at kirurger måtte bruge 150 titaniumplader til at stykke ham sammen igen ud fra et gammelt fotografi af ham.

Derefter led han også af hukommelsestab i flere måneder efter ulykken.

Det efterfølgende år forlod han sit job som bodyguard hos Mohamed Al-Fayed, og siden har karrieren kørt på skinner, beretter Daily Mail, der har nærstuderet hans LinkedIn-profil.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/mega263544_001.jpg
 Foto: MEGA

Trevor Rees-Jones er i dag 53 år gammel. Den 1. juli ville prinsesse Diana være blevet 60 år. Foto: MEGA

Trevor Rees-Jones har blandt andet arbejdet for FN i deres fredsbevarende styrker. Efterfølgende har han arbejdet seks år for det amerikanske oliefirma Halliburton, hvor han arbejdede sig op på direktør-niveau.

Lige nu er han såkaldt Global Head of Security for medicinalfirmaet AstraZeneca. Et firma, som hele verden er blevet bekendt med, fordi de står bag en af de coronavacciner, som der er uddelt millionvis af doser af verden over.

Ifølge Daily Mail er det uklart, hvorvidt Rees-Jones står for sikkerheden omkring nøglepersoner i firmaet, eller om han står for at bevogte firmaets laboratorier og intelektuelle ejendom.

Sponsoreret indhold