Kongelige23. april 2024 (opd. 27. april 2024)

Han sneg sig ind til prins Christians fødselsdag uden invitation: Nu reagerer nordmands advokat

Der har indtil nu været tavshed fra nordmanden, der i oktober sneg sig ind til den kongelige fødselsdag, men nu reagerer mandens advokat
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I baggrunden for live-sendingen på BILLED-BLADET kan man her se den unge mand i fuld gang med at spille rollen som journalist. Det er han bare ikke.
 Video: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ - Kongehus forklarer: Mystik om dronnings øje

Det danske mediebillede har tirsdagen igennem været fyldt med en højst overraskende historie om en psykisk syg nordmand, der lykkedes med at snige sig med til daværende prins Christians fødselsdag den 15. oktober.

Historien stammer fra norske Dagbladet, men indtil videre har hverken nordmanden eller hans advokat haft noget at sige om sagen. Før nu.

Til B.T. forklarer advokatfuldmægtig Viktoria Westrum fra Elden Advokatfirma, at hendes klient er bekendt med sagens oplysninger.

- Vores klient er, så vidt vi ved, ikke sigtet for noget strafbart forhold i denne forbindelse, hverken i Norge eller Danmark, siger hun.

Nordmanden, der altså af Dagbladet bliver beskrevet som en person med store psykiske problemer, udgav sig for at være journalist og fik på den måde sneget sig ind til festen.

Det er angiveligt ikke første gang, at manden narrer sig ind til en fest, hvor sikkerhedsniveauet er i top.

Oktober var nemlig en travl måned for manden, der også formåede at snige sig ind til den norske folketingsåbning.

Også den gang var det under dække af at være journalist, at det lykkedes ham.

Endelig har manden været involveret i sager, hvor han blandt andet er blevet sigtet for legemsbeskadigelse og hensynsløs adfærd.

Sigtelserne er efterfølgende frafaldet på grund af hans psykiske tilstand.

Sponsoreret indhold