Kongelige22. april 2024 (opd. 22. april 2024)

Medie: Psykisk syg sneg sig ind til fest med prins Christian

Det er angiveligt ikke første gang, den unge nordmand kommer helt tæt på kongelige og andre kendte mennesker ved at lyve om, hvem han faktisk er
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I baggrunden for live-sendingen på BILLED-BLADET kan man her se den unge mand i fuld gang med at spille rollen som journalist. Det er han bare ikke.
 Video: Kaspar Wenstrup

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Christian og Isabella hænger ud med vennerne

Det var som taget ud af en bedre krimi på fjernsynet, da en yngre mand 15. oktober sidste år dukkede op på Christiansborg.

For her midt under fejringen af daværende prins Christians 18 års fødselsdag kom han helt tæt på de kongelige og andre prominente gæster fra både Danmark og andre lande.

Problemet er bare, at han slet ikke skulle have været der, kan Dagbladet.no mandag aften afsløre.

Billeder og en video, du kan se i denne artikel, dokumenterer således, hvordan han sneg sig ind ved at narre det danske kongehus til at lukke ham ind som journalist.

Det er han bare ikke, men i stedet en alvorligt syg mand med store psykiske problemer, skriver avisen. Det er uvist, hvordan og med hvilken løgn det lykkedes ham at narre kongehuset i Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-22/Fest-sneg-ind-%286%29.png
Bag de to journalister fra Billed-Bladet var den unge mand meget interesseret i de mange fine gæster, som han også tog billeder og video af, selvom han på ingen måde var journalist eller fotograf.
 Foto: Skærmdump fra LIVE-udsendelse på BILLED-BLADET

Og det er ifølge mediet ikke første gang, at den unge nordmand narrer sig ind til en fest, hvor sikkerhedsniveauet ellers skulle være i top.

Tidligere på måneden i oktober sidste år gennemførte han nemlig samme nummer. Igen under falsk dække af at være journalist der uden problemer kom indenfor på de bonede gulve, hvor han altså aldrig burde være blevet lukket ind.

Her blev han akkrediteret som journalist for et stort, internationalt medie, der i dag afviser at kende ham.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-22/Fest-sneg-ind-%285%29.png
I forgrunden sender to journalister fra Billed-Bladet live fra den store begivenhed, i baggrunden ses den falske journalist, som altså er en psykisk syg person, og som bevægede sig rundt som alle andre journalister i det sikrede område.
 Foto: Skærmdump fra LIVE-udsendelse på BILLED-BLADET

Over for Dagbladet afviser det danske kongehus at kommentere sagen, men henviser i stedet til Politiets Efterretningstjeneste (PET). Og her lyder svaret trods de sikkert meget røde ører i tjenesten, at sikkerheden på intet tidspunkt var i fare.

"PET har et tæt og godt samarbejde med kongehuset om sikkerhed og personbeskyttelse, men PET kommenterer ikke konkret på, hvordan disse sikkerhedsopgaver udføres."

"Vi kan dog oplyse, at det pågældende arrangement - efter PETs opfattelse - fandt sted i trygge og sikre omgivelser," skriver tjenestens presseenhed i en mail til det norske medie.

Det er ellers ikke småting, manden har været involveret i. Han har blandt andet været sigtet for legemsbeskadigelse og hensynsløs adfærd i andre sager - sigtelser som senere er frafaldet på grund af hans psykiske tilstand.

Manden har nægtet sig skyldig og hverken han eller hans advokat, Victoria Westrum, ønsker at kommentere den danske episode.

Den norske udgave af PET bekræfter over for mediet, at man kender manden fra tidligere. Alligevel slap han altså ind til den kongelige fejring i København.

SE og HØR har som Dagbladet.no valgt at anonymisere den unge mand, da der er tale om en psykisk syg person.

Tobak og teenagehygge

Sponsoreret indhold