Kongelige5. september 2023

Grev Nikolai sætter ord på titelfratagelsen: – Fremtiden bliver mere fri

Eksprinsen Nikolai deler nu sin holdning til dronningens beslutning om at fjerne prinse- og prinsessetitlerne for han og de tre søskende
Grev Nikolai synes stadig, at hans bedstemors beslutning om titelfratagelserne er lidt underlig, ligesom han indrømmer, at det er et "følsomt emne". 
Grev Nikolai synes stadig, at hans bedstemors beslutning om titelfratagelserne er lidt underlig, ligesom han indrømmer, at det er et "følsomt emne".
 Foto: Hanne Juul

Læs også: Grev Nikolai er inviteret til prins Christians fødselsdag, men: Der er for langt hjem

I dag er han greve af Monpezat, men 24-årige Nikolai havde engang en prinsetitel.

Sidste efterår besluttede dronning Margrethe nemlig at fratage prins Joachims børn deres titler, så de fremover blev excellencer – og derfor blive tituleret grever og komtesse.

I et interview med det australske medie, 9Honey, fortæller eksprinsen ikke alene om sit nye liv som studerende i Sydney-bydelen Darlinghurst, men han sætter også ord på livet uden prinsetitlen:

– Jeg tror, fremtiden bliver mere fri, men jeg har aldrig følt mig begrænset før, siger han, og fortsætter:

– Så for mig har det ikke ændret noget endnu. Jeg tror, ​​at det i fremtiden vil gøre en forskel.

OPGAVE: Dronning Margrethe fejres i anledning af sin 83-års fødselsdag sammen med hele familien.STED: Christian IX's Palæ AmalienborgJOURNALIST: Ulrik Ulriksen og Jan KörnerFOTOGRAF: Hanne JuulDATO: 20230416
Nikolai var med til at fejre dronningens 83-års fødselsdag på Amalienborg
 Foto: Hanne Juul

Nikolai fortæller desuden, at det ”stadig er et følsomt emne” for familien.

– Men jeg mener, jeg er den samme person, som jeg altid har været, lyder det fra greven.

Dog indrømmer Nikolai, at det hele handler om andet og mere end et par titler, der nu ikke længere er.

– Det er mere end bare en formalitet. Det er et tilhørsforhold på en måde, fortæller den tidligere prins, som også erkender, at det er svært at finde det helt rigtige begreb på engelsk.

En "underlig" beslutning

Grev Nikolai har før sat ord på det "chok", der ramte ikke bare den royale familie – men også resten af Danmark – da det stod klart, at han, Athena, Felix og Henrik ikke længere ville være prinser eller prinsesser.

Men her ni måneder efter kongehusbomben er det tydeligvis en mere tilbagelænet Nikolai, der nu også taler til den internationale presse.

Det australske medier spørger ham herefter, om han nogensinde kommer til fejlagtigt at bruge titlen ”prins”, nu da det trods alt blot er ni måneder siden, at beslutningen om titelfratagelsen blev offentlig.

– Nej nej nej, slet ikke. Jeg brugte det faktisk slet ikke før. Jeg har altid bare været Nikolai. Og i forhold til mit alias, så har jeg faktisk altid brugt min mors titel – eller efternavn, Frederiksborg, som jeg har taget til mig.

Nikolai røber desuden, at hans forhold til bedstemor Margrethe er godt, ligesom han er på god fod med kronprinsesse Mary og onkel Frederik.

Dog kalder han stadigvæk dronningens beslutning fra september sidste år – der ligeledes rystede hele nationen herhjemme – for ”underlig”.

– Åh, jeg vil ikke sige ondt, og det er ikke min hensigt at lave et postyr på nogen måde. Jeg synes bare stadigvæk det er lidt underligt, og jeg skal stadig vænne mig til det, siger Nikolai.

Sponsoreret indhold