Kongelige18. maj 2023 (opd. 18. maj 2023)

Grev Henrik vælger Paris: Fransk i hjertet

Det var sønnikes eget valg at fejre konfirmationen i dag på fransk grund. Et klart bevis på, at teenageren allerede er en selvstændig ung herre
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Prins Joachim er meget stolt af sin både højere og klogere søn, der torsdag blev konfirmeret i Paris.
 Video: Lars H. Laursen

Forleden afslørede mor Marie så, at det er den unge grev Henriks eget valg at fejre konfirmationen i den franske hovedstad.

– Det føles rigtig godt. Jeg tror, at det bliver meget rørende og en festlig dag. Men det er faktisk Henriks ønske, fordi han har været i Frankrig de seneste fire år.

– Og det var hans ønske at afholde konfirmationen i Paris, sagde prinsesse Marie til Billed-Bladet.

4. maj fyldte Henrik 14 år – og siden han var 10, har den nybagte greve altså levet i Paris med skolegang, med sine forældre og med lillesøster Athena.

Fravælger farmor

At Henriks valg er faldet på Paris viser tydeligt, at han så småt er ved at være en selvstændig og modig ung mand, der tør gå imod strømmen og hvad der er royal kutyme.

Prinsesse Marie og grev Henrik
Mors store dreng. Frankrig er mor Maries hjemland – og nu føler sønnike Henrik sig også så meget hjemme dér, at han gerne vil holde konfirmation i Paris.
 Foto: Martin Høien
Dronning Margrethe, prins Joachim, grev Henrik, grev Felix, grev Nikolai og komtesse Athena
Henrik har selv valgt, at han vil konfirmeres i Frederikskirken – Den Danske Kirke i Paris. Seancen finder sted kl. 11.00 – og efterfølgende fejres konfirmanden privat af familie og venner.
 Foto: Hanne Juul

Titelforsvar

Beslutningen om at holde konfirmationen i Frankrig kommer i kølvandet på en tid med konflikter i kongehuset.

Grev Nikolai, prinsesse Marie, komtesse Athena, grev Henrik, prins Joachim og grev Felix
Ligesom med sin mor har fødselaren Henrik også et særligt bånd til farmand Joachim – og sine søskende. Yderst i hver side storebrødrene Nikolai, 23, og Felix, 20, og i midten lillesøster Athena, 11. Forrest mor og far: Marie, 47, og Joachim, 53.
 Foto: Martin Høien

– Vi er allesammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd, sagde en tydeligt tynget Joachim dengang til Ekstra Bladet.

Beslutningen stod dog til troende, og nu er Henrik ikke længere prins, men greve, ligesom sine storebrødre Nikolai og Felix ligesom lillesøster Athena er blevet komtesse.

Grev Felix og grev Henrik
Modsat storebro Felix og samtlige tidl. kongelige konfirmander, går Henrik ikke ind i de voksnes rækker her til lands, hvor Fredensborg Slotskirke normalt danner rammen for de kongelige konfirmationer.
 Foto: Hanne Juul

Sponsoreret indhold