Kongelige 9. oktober 2020

Kronprinsparrets børn melder klar til corona-venlig Skolernes Motionsdag

Det er ikke kun de ikke-royale folkeskoleelever, der den sidste dag inden efterårsferien skal trække i sportstøjet – det gælder også kronprinsparrets fire børn, der glæder sig til at få lidt sved på panden trods corona
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kunne fredag morgen sende fire forventningsfulde børn afsted til Skolernes Motionsdag, der dog bliver noget anderledes i år, end hvad de fleste er vant til.

Det skriver kronprinsen på Det Danske Kongehus’ Instagram-profil.

- Det bliver selvfølgelig en anderledes motionsdag, end vi er vant til. Men jeg ved, at man rundt omkring i hele Danmark har tilrettelagt dagen, så eleverne kan den nødvendige afstand, men stadig bevare fællesskabet omkring motion og idrætsglæde, skriver han til billedet, der viser parrets fire børn; prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine stå klar i deres idrætstøj.

Kronprinsen selv skal da heller ikke kun sidde på kontoret i dag, afslører han:

- Jeg får selv lejlighed til at opleve det lige om lidt, når jeg skal besøge Nivå skole og deres motionsdag.

Corona-venlig peeptalk

Kronprinsen var da også selv trukket i sportstøjet, da han fredag morgen stod foran en stor flok spændte folkeskoleelever, inden motionsdagen blev skudt i gang.

Naturligvis med god afstand og alle børn inddelt i store områder, så afstanden kunne holdes.

- Jeg har lige sendt mine egne børn af sted, de ældste skal spille beach volley på stranden, det bliver nok lidt koldt, men så skal de bare hoppe lidt højere, fortæller han opmuntrende til de spændte elever og understreger, hvor vigtig motion er:

- Jeg holder selv meget af at løbe og bevæge mig, og det håber jeg også I vil gøre ved siden af, hvis I ikke allerede har sportsgrene, som I dyrker, for man bliver rigtig glad i låget af det, lyder det fra kronprinsen, inden han sender børnene af sted for at varme op.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Martin Høien)

I regn og slud må børnene ud - også til Skolernes Motionsdag under corona-venlige forhold. Foto: Martin Høien

Du kan høre hele peptalken i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold