Kongelige23. juni 2020

Så stort er Joachims lønhop

Prinsen får en meget bedre lønpakke end sin forgænger på ambassaden.
https://imgix.seoghoer.dk/joachim_1_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Når prins Joachim til september sætter sig i stolen på den danske ambassade i Paris med en ny titel som forsvarsattaché, er det med en meget bedre løn, end hans forgænger fik.

Den afgående mand på posten modtog 1,2 millioner kroner i løn i 2019, og fik desuden betalt bolig for over en halv million.

Det viser en opgørelse over udgifterne til den tidligere forsvarsattaché, som Forsvarsministeriet har lagt frem til Folketinget.

Prins Joachim, 51, får hverken løn eller bolig stillet til rådighed af ambassaden, men får - når Folketinget har stemt om sagen - sin apanage med til Paris. Det er et beløb på 3,8 millioner kroner årligt.

Med andre ord er der en forskel på 2,1 millioner kroner i udgifter til en dansk forsvarsattaché i Frankrig, når der har været skiftedag på ambassaden.

- Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er åbenlyst kvalificeret til stillingen som forsvarsattaché som følge af sin hidtidige tjeneste i Forsvaret og sit indgående kendskab til det franske sprog og fransk kultur, lyder det i et svar fra Forsvarsministeriet til Enhedslisten, som har stillet spørgsmål til ansættelsesprocessen.

Siden sidste sommer har Joachim boet i Paris for at uddanne sig på Frankrigs fineste militærakademi.

Sponsoreret indhold