Så meget kostede dronningens flyvning til Afrika: Flyvende farmor

Dronningens besøg i Ghana foregik uden prins Henrik. Alligevel havde hun det fornøjeligt.

Dronningens besøg i Ghana foregik uden prins Henrik. Alligevel havde hun det fornøjeligt.

Foto: Ritzau Scanpix

Da dronningen i november besøgte det afrikanske land, kostede flytransporten med et af forsvarets Challenger-fly, type CL-604, de danske skatteydere over 800.000 kr.
 
Det viser dokumenter fra Forsvaret, som SE og HØR har fået aktindsigt i.
 
 
Svipturen, som fandt sted i perioden fra den 24. november til den 26. november sidste år, er af Forsvaret blevet opgjort til at have kostet 794.790 kroner.
 
Hertil kommer en udgift på 47.169 kroner til et reservefly, som blev hidkaldt fra Aalborg, i tilfælde af, at der skulle været noget galt med Challenger-flyet, der skulle fragte monarken til Afrika.
 
Altså en totaludgift på 841.959 kr.
 
Artiklen fortsætter efter billedet

Det var et Challenger-fly som dette, der fik dronning Margrethe sikkert i luften. Her er flyet i brug ved en rejse til Færøerne. (Foto: Sigmar Mørkøre)
 
Til sammenligning kan en returbillet med flyselskabet KLM fra København til Ghanas hovedstad Accra og med en enkelt mellemlanding hver vej erhverves for mindre end 5.000 kroner - ifølge rejsesiden Momondo.
 
Forsvarets politik er, at man gerne stiller fly og kongeskib til rådighed for medlemmer af kongefamilien. Man gør også omkostningen op for de enkelte transporter. Regningen for flyvninger og sejladser sendes ikke til Kongehuset – den havner hos de danske skatteydere.
 
Challengerflyet mellemlandede ifølge opgørelsen i Algier på både ud- og hjemturen.

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close