Kongelige4. oktober 2022

Flere bakker op om dronning Margrethes udmelding efter fratagelse af titler

Dronningen beder om "ro til selv at finde vej igennem denne situation"
Dronning Margrethe fratog titlerne fra prins Joachims børn, for "at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden", stod der i en pressemeddelelse.
Dronning Margrethe fratog titlerne fra prins Joachims børn, for "at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden", stod der i en pressemeddelelse.
 Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix

Meningerne har været mange, siden dronning Margrethe i sidste uge fratog prins Joachims fire børn deres titler som prinsesse og prinser.

Og der har da også været overraskende stille hos dronningen, efter både prins Joachim, grevinde Alexandra, prinsesse Marie og (indtil 1. januar næste år) prins Nikolai har været ude og udtrykke deres utilfredshed med fratagelsen.

Men mandag reagerede dronning Margrethe endelig på den sorg og skuffelse, som prins Joachims familie har udtrykt til flere medier.

"Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af", er blandt andet noget af det, hun skriver i en pressemeddelelse, som kongehuset sendte ud.

Og det ser ud til, at dronningens skriv er blevet godt modtaget blandt danskerne.

Et kig på kommentarfeltet på Det danske kongehus' Facebook- og Instagram-profil viser en overvejende opbakning til dronningen.

"Vores kloge Majestæt, Dronningen har talt så er det på tide at vi danskere også stopper den her, og lade familien få fred til at finde sammen igen, og få snakket situationen igennem", skriver en Facebook-bruger.

"Jeg støtter beslutningen og mit kongehus. Dronningen tager kloge beslutninger og jeg håber nu at pressen respekterer Dronningens ønske", skriver en anden.

"Stor respekt og forståelse", bliver der skrevet på Instagram.

Prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athenas titler bliver officielt frataget ved årsskiftet.

Sponsoreret indhold