Fandt en snegl i sin salat og sendte vred besked til kokken

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Foto: MEGA

Det er en god idé, at du ikke fejler, når du laver mad til dronning Elizabeth.

Du risikerer nemlig at få en vred, håndskreven besked tilbage.

Det har den tidligere ansatte ved det britiske hof, Charles Oliver, afsløret i bogen "Dinner at Buckingham Palace".

Dronning Elizabeth og gemalen prins Philip har nemlig en lille bog, hvor de skriver kommentarer til det mad, de har fået serveret ved middagsbordet.

- På toppen af et afrevet stykke papir fandt en tjener en død snegl en gang, fortæller Charles Oliver i bogen, og tilføjer, at dronningen havde skrevet en lille note med: 

- Jeg fandt denne i salaten. Kan du spise den for mig? 

Dronning Elizabeth var altså alt andet end tilfreds med, at der havde sneget sig en ekstra ingrediens med i hendes salat. 

Men ellers fortæller Charles Oliver faktisk, at den lille bog sjældent bliver brugt af dronning Elizabeth og prins Philip. 

- Bogen forbliver for det meste blank, da dronningen ikke er kræsen. Men når hun har gæster på besøg til frokost, og de afsløre, at de har ting, de kan lide eller ikke lide - Fx et problem med stegte kartofler eller rosenkål - vil dronningen lave en lille diskret note til senere brug. Det bliver skrevet ned i køkkenet, hvis nu gæsten en dag kommer til frokost igen, fortæller Charles Oliver i bogen. 

Vi må håbe, at der ikke har været nogle problemer med maden i går aftes, hvor dronning Elizabeth holdt aftenselskab i forbindelse med sønnen, Charles', fødselsdag. 

Her var også danske kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var med til festlighederne i anledningen af prinsens 70 års fødselsdag. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close