Får ikke fysiske følger: Her er faren for Joachim

Foto: Thomas Laursen

Lørdag aften meddelte kongehuset, at 51-årige prins Joachim natten til lørdag var blevet hasteopereret for en blodprop i hjernen

Efterfølgende var det sparsomt med oplysninger om, hvorvidt prinsen fik nogen mén efter den akut opståede sygdom, og det var først her til formiddag, at kongehuset gav en status via en pressemeddelelse

- Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen, lød det. 

Og selvom faderen til fire altså nåede på hospitalet i tide og formenligt ikke kommer til at opleve nogle fysiske følger, så kan de psykiske følger efter en blodprop i hjernen være ganske alvorlige. 

- Der er en overhyppighed af både depression og angst hos patienter, der har haft en blodprop. Det kan strække sig fra eksistentielle ting til mere alvorlige og behandlingskrævende depressioner, fortæller neuropsykolog og direktør i Hjernesagen, Birgitte Hysse Forchhammer til SE og HØR. 

Én, der kan fortælle om de psykiske følger efter sådan en omgang, er den nu 76-årige skuespiller Helle Hertz. 

Under en køretur sidste sommer blev hun ramt af en lille blodprop i hjernen og var tæt på at skabe en trafikulykke. Hun er kommet sig godt, men falder i ny og næ.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sidste sommer blev Helle Hertz ramt af en lille blodprop i hjernen. Foto: Birger Storm

- Sygdommen har også skabt angst – og angst tærer helt utroligt. Derfor skal man virkelig tage en blodprop i hjernen alvorligt – selv om det bare er en lille én som min, har hun fortalt til Ekstra Bladet.

Du kan læse meget mere om prins Joachim i det nyeste nummer af SE og HØR, der udkommer i morgen, onsdag. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close