Kongelige22. februar 2022

Får enorm ekstraregning: Smæk til Margrethe

De kongelige må spare andre steder på budgettet, fordi deres el- og varmeregning eksploderer
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mens almindelige danskere oplever, at deres rådighedsbeløb bliver stærkt begrænset som følge af de stigende priser på el og varme, så er det intet mod det smæk, som de kongelige oplever i disse dage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/margrethe_6.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Margrethe, 81, må hellere klæde sig varmt på, så hun kan holde varmeregningen nede. (Foto: Hanne Juul)

For med tusindvis af kvadratmeter fordelt på de mange slotte, så kan både Margrethe og kronprinsparret se frem til et gigantisk smæk, når regningen fra el- og varmeselskaberne dumper ind ad døren.

Det senest tilgængelige regnskab fra kongehuset er fra 2020, og her fremgår det, at Margrethe brugte ikke mindre end 2.286.336 kroner på el og varme, mens Frederik og Mary brugte 860.138 på at holde varmen og oplyse deres boliger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_5_1.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Fredensborg Slot er en stor udgift med de mange kvadratmeter, der skal opvarmes og oplyses. (Foto: Claus Poulsen)

Kæmpe stigning

På kun et år er elregningen steget 148 procent, og når man har tusindvis af kvadratmeter spredt over forskellige slotte, løber regningen hurtigt op.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_3_2.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Det koster kassen at oplyse palæerne som følge af de vilde energipriser. Her Frederik VIIIs Palæ på Amalienborg. (Foto: Lars H. Laursen)

De stigende priser betyder, at Margrethes regning allerede nu har fået en stigning på knap 3,4 millioner kroner i forhold til 2020.

Og da der ikke er noget, der tyder på, at priserne går ned, kan dronningen formentlig se frem til et endnu højere smæk. Flere selskaber har allerede meldt ud, at udgifterne vil stige hen over året.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_1_3.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Frederik, 53, og Mary, 50, skal spare andre steder for at kunne betale varme- og elregningen for ikke at få underskud. (Foto: Hanne Juul)

Bedre ser det heller ikke ud for Frederik og Mary, der skal opvarme deres palæ samt Kancellihuset, når de er på Fredensborg Slot.

Eksplosiv stigning for staten

Selv om de kongelige har store udgifter til varme og el på deres slotte, så betaler skatteyderne en stor del af gildet. Det er nemlig kun, når de kongelige er på slottene, at de betaler for varme og el.

Når de kongelige er på Amalienborg, opvarmes de øvrige slotte til museumstemperatur, og den regning tager staten sig af. Når de kongelige så tager til Fredensborg, overtager staten udgifterne til el og varme på Amalienborg og så videre.

SE og HØR har fået aktindsigt i de senere års statslige udgifter til varme og el i de kongelige slotte, og her venter der skatteyderne et gedigent smæk.

Sidste år betalte skatteyderne 564.056 kroner i el på slottene, og det er allerede steget til 1,4 millioner kroner. Og skatteydernes udgifter til varme sidste år var på 1.843.431, den regning vil ligeledes eksplodere som følge af energikrisen.

Statskassen kan allerede mærke de stigende udgifter til slottene. I 2020 lød varmeudgifterne på 1.155.622 kroner i forhold til de 1.843.431 kroner året før.

En stigning på 687.809 kroner. Og en stigning, som efter alt at dømme vil fortsætte med ekstra udgifter til danskerne til følge.

I 2020 havde kronprinsparret som nævnt udgifter til el og varme på 860.138 kroner, hvilket betyder, at de allerede nu har fået en ekstraregning på knap 1,3 millioner kroner. En regning, der formentlig vil stige yderligere og belaste parrets økonomi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_2_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

Ud over deres palæ på Amalienborg skal kronprinsparret også opvarme Kancellihuset. (Foto: Aller Media)

Både Margrethe og kronprinsparret har en økonomi, hvor de ind i mellem har underskud, så der er ikke meget plads til store stigninger, og derfor følger de kongelige formentlig situationen tæt. For de store prisstigninger kan mærkes.

Så det kan være, at de kongelige børn får at vide, at de skal tage et par ekstra strømper på, så familien kan begrænse de store ekstraudgifter.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu

Sponsoreret indhold