Kongelige14. september 2023

Emma og Oliver fra Læsø skal til fest med prins Christian: Kun fem havde meldt sig

Konkurrencen om at fejre den kommende konges 18-års fødselsdag var ikke stor på Læsø, der dog blev nødt til at trække lod blandt pigerne
Der er ved at være styr på, hvilke 200 unge der skal være med til at fejre prins Christians 18-års fødselsdag. Læsø Kommune har i hvert fald fundet sine to kandidater. 
Der er ved at være styr på, hvilke 200 unge der skal være med til at fejre prins Christians 18-års fødselsdag. Læsø Kommune har i hvert fald fundet sine to kandidater.
 Foto: Franne Voigt

LÆS OGSÅ - Folkedragt giver forlomme: Læsø skal sende to ud af 15 18-årige til prins Christians fødselsdag

– Jeg havde en lille anelse om det. Min kammerat kunne nok ikke finde på at melde sig til det i hvert fald.

Sådan lyder det fra 18-årige Oliver Isaksen, da han bliver spurgt, hvorvidt han vidste, han ville være den eneste dreng fra Læsø Kommune, der meldte sig til at komme med til prins Christians fødselsdag.

Oliver havde med andre ord ingen konkurrence, da der skulle trækkes lod om, hvilken ung mand og dame, der skal til fest på Christiansborg Slot den 15. oktober.

Her har kongehuset inviteret to unge fra hver kommune til fødselsdagstaffel i anledningen af prins Christians 18-års fødselsdag.

Anderledes spændende var det for Emma Nielsen, der skal med til festen sammen med Oliver Isaksen. Hele fire unge kvinder fra Læsø Kommune havde meldt sig til lodtrækningen.

Hun var på ferie, da beskeden tikkede ind i hende e-Boks.

– Jeg var rimelig oppe og køre og ringede rundt til alle vennerne, fortæller hun til SE og HØR.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-14/img_2967.jpg
Emma Nielsen er til daglig i lære som kok på Hotel Nygaard på Læsø. Sammen med murerlærlingen Oliver Isaksen skal hun repræsentere Læsø til prins Christians 18-års fødselsdag.
 Foto: Privat

I første omgang havde Læsø Kommune meddelt, at de unge personer, der var klar til at trække i øens folkedragt, ville få en forlomme i lodtrækningen.

Den idé er man dog gået væk fra, da der ikke var den store lyst til at trække i de gamle klæder, som desuden er meget varme.

– Jeg er rimelig glad for at slippe for dragten. Jeg takkede i hvert fald pænt nej tak, siger Emma Nielsen.

Både Oliver og Emma tilmeldte sig lodtrækningen på grund af oplevelsen, som de nok kommer til at fortælle både børn og børnebørn om. Ingen af dem har i hvert fald hilst på en kongelige person før.

Lige nu er der snak om, at de unge i hele Nordjylland kan blive kørt til København i en fælles bus.

Dermed er det kun tøjet, der nu skal styr på. Dresscoden er ikke overraskende galla, og det betyder, at Oliver Isaksen formentlig må til lommerne og købe et nyt jakkesæt.

– Jeg ved ikke, om jeg har noget, der er fint nok. Det bliver nok svært at komme i suitet fra efterskolen, siger den 18-årige læsøbo.

Procentuelt er det ikke fordi Læsø Kommune har haft færre henvendelser end andre unge. Der var bare blot omkring 15 18-årige med adresse på Læsø, da tilbuddet opstod.

Læsø Kommune ønsker de to unge mennesker held og lykke med fødselsdagstaflet i oktober og er meget tilfredse med valget.

– Vi er sikre på, at de vil gøre os stolte som ambassadører for vores skønne ø, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Foruden de omkring 200 unge fra de danske kommuner er også repræsentanter fra et udvalg af landets ungdomsorganisationer samt unge, som har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden, inviteret.

Sponsoreret indhold