Kongelige29. september 2022

Ekspert om kongehusets håndtering: – Amatøragtig kommunikation

Kommunikationsekspert Anna Thygesen er ikke imponeret af kongehusets måde at håndtere den opsigtsvækkende beslutning om at fratage prins Joachims børn deres prinse- og prinsessetitler
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Chefredaktør på SE og HØR kommenterer på den seneste udmelding fra prins Joachim.
 Video: Heine Jørgensen

Det er ikke just roser, kommunikationsrådgiver Anna Thygesen kaster efter kongehuset og deres håndtering af de prinse- og prinsessetitler, som prins Joachims børn får frataget pr. 1. januar.

– Jeg tror ikke, du kan finde noget mere amatøragtig kommunikation, siger hun til SE og HØR.

Anna Thygesen kan godt se pointen i, at dronningens fire børnebørn, Nikolai, Felix, Henrik og Athena, ikke længere skal tituleres som prinser og prinsesser, men hun havde dog troet, at det hele var afstemt med prins Joachims familie, inden det blev meldt ud i offentligheden.

– Kongehuset bliver mindre, og børnebørnene får mere frihed, for de får alligevel ikke apanage, og hvis de laver skandaler, kan kongehuset distancere sig fra dem, forklarer Anna Thygesen.

Til Ekstra Bladet har prins Joachim fortalt, at han fik fem dages varsel til at fortælle sine børn om fratagelsen. Børnene er ifølge prinsen “blevet gjort fortræd”.

Nikolai, prinsesse Marie, Athena, Henrik, Prins Joachim og Felix.
Nikolai, prinsesse Marie, Athena, Henrik, Prins Joachim og Felix.
 Foto: Francis Dias/Ritzau Scanpix

Kommunikationsekspert Anna Thygesen er enig i, at udmeldingen er foretaget helt forkert af kongehuset:

– Det er måden, det sker på, uden varsel og uden de er informeret. Det er det, der er problemet. Det virker til, at dronningen kæmper mere for kongehuset end sine børn og børnebørnenes velbefindende, siger hun til SE og HØR.

Overraskende udtalelse fra dronningen

Kongehuset udsendte onsdag en pressemeddelelse med nyheden om, at prins Joachims børn ikke længere skal have titlen som prinser og prinsesse.

Begrundelsen lød, at dronningen ønsker at “skabe rammerne for, at de fire børnebørn i højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til kongehuset som institution indebærer".

Anna Thygesen har gennem mange år arbejdet med kommunikationsrådgivning.
Anna Thygesen har gennem mange år arbejdet med kommunikationsrådgivning.
 Foto: Mikael Reick

Om aftenen kommenterede dronningen så selv sagen og forklarede overfor TV 2, “at det er en overvejelse, hun længe har haft”.

Den udtalelse kommer bag på Anna Thygesen, efter prins Joachim ikke vil uddybe forholdet til sin mor over for Ekstra Bladet.

– Dronningen rykker jo fra at fremstå kold i går til faktisk at være kold i dag. Her gør hun jo noget for nogens skyld, uden at de selv vil have det.

Delte holdninger

På kongehusets egen Facebook-side er der blandede holdninger til fratagelsen. Nogle synes, det er en god idé, andre er knap så overbevist om ændringen.

Om ikke andet har dronningens beslutning delt vandene i Danmark.

Anna Thygesen vurderer også, at kongehusets fremtidige image afhænger af, hvordan de håndterer krisen fremadrettet.

Ind til videre er hun ikke imponeret.

Sponsoreret indhold