Kongelige25. april 2024 (opd. 25. april 2024)

Efter sikkerhedsbrist til prins Christians fødselsdag: Det må bare IKKE ske!

En uventet gæst sneg sig ind til prinsens fødselsdag med et falsk pressekort. Nu kritiserer sikkerhedseksperten Stiig Wæver PET for svigtet, som stiller spørgsmål ved effektiviteten af deres arbejde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I baggrunden for live-sendingen på BILLED-BLADET kan man her se den unge mand i fuld gang med at spille rollen som journalist. Det er han bare ikke.
 Video: Kaspar Wenstrup

LÆS OGSÅ: Kongehuset bekræfter - for første gang nogensinde

At en ung mand, hvis mentale tilstand beskrives som "udfordret", kan trænge ind til en højt sikret fødselsdagsfejring for den daværende danske prins Christian burde aldrig være sket.

Det mener Stiig Wæver, der selv har en fortid hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), efter det netop skete i oktober sidste år, hvor en ung nordmand narrede sig ind som journalist for Vogue Scandinavia.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-22/Fest-sneg-ind-%285%29.png
I forgrunden sender to journalister fra Billed-Bladet live fra den store begivenhed, i baggrunden ses den falske journalist, som altså er en psykisk syg person, og som bevægede sig rundt som alle andre journalister i det sikrede område.
 Foto: Skærmdump fra LIVE-udsendelse på BILLED-BLADET

Problemet er bare, at det hele var en fed løgn.

- Det sætter et stort spørgsmålstegn ved, hvordan det her kan ske, når man sætter mange ressourcer (fra PET, red.) ind, siger Stiig Wæver til mediet.

- Det er en pokkers ærgerlig sag og en lille ridse i lakken hos PET.

Kongehuset i Danmark er på samme måde helt tavs, mens man hos PET afviser, at der er noget med deres håndtering af sikkerheden.

"PET har et tæt og godt samarbejde med kongehuset om sikkerhed og personbeskyttelse, men PET kommenterer ikke konkret på, hvordan disse sikkerhedsopgaver udføres."

"Vi kan dog oplyse, at det pågældende arrangement - efter PETs opfattelse - fandt sted i trygge og sikre omgivelser," skriver tjenestens presseenhed i en mail om sagen til Dagbladet.

SE og HØR har som Dagbladet.no valgt at anonymisere den unge mand, da der er tale om en psykisk syg person.

Tobak og teenagehygge

Sponsoreret indhold