Kongelige28. september 2022

Efter chokmelding fra kongehuset: Nu reagerer udlandet

Kongehuset har valgt at fratage prins Joachims børn deres titler som prinser og prinsesse. Og den nyhed har naturligvis ramt udlandet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
- Søndagshyggen er ødelagt, lyder det fra chefredaktør på SE og HØR, Niels Pinborg.
 Video: SE og HØR

Derfor er det måske heller ikke så underligt, at udlandet netop nu har et ekstra øje på det danske kongehus, som i dag melder ud, at prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena fra den 1. januar 2023 skal bære titlerne som grever og komtesse af Monpezat.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Fra nytår er det slut for prins Joachims børn at kalde sig prinser og prinsesser. 
Fra nytår er det slut for prins Joachims børn at kalde sig prinser og prinsesser.
 Foto: Hanne Juul

Flere norske medier, herunder VG, norske SE og HØR og NRK samt Svenska Dagblad og Expressen var lynhurtige på tasterne, da nyheden fra kongehuset ramte tidlig eftermiddag onsdag.

Selv er prins Joachim, prinsesse Marie og grevinde Alexandra efterladt i chok efter dagens melding – også selv om prins Joachim i flere måneder har kendt til planen:

– Beslutningen har haft forskellige former undervejs, men prins Joachim har været involveret og orienteret i hele forløbet. Men jeg har selvfølgelig forståelse for, at det er vanskeligt, fortæller kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til B.T.

En del af pressemeddelelsen fra kongehuset lyder på, at dronningen ønsker at “skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer”.

Se hele pressemeddelelsen nedenfor.

Sponsoreret indhold