Kongelige31. december 2023

Efter abdiceringschok: Dronningen holder nytårsfest på Amalienborg

Dronning Margrethes opsigtsvækkende nytårstale skulle bestemt ikke komme i vejen for en god nytårsfest

Fest på Amalienborg

LÆS OGSÅ: Kæmpe omvæltning venter prins Christian: Løn og finere titel

I kølvandet på en bombe af en nytårstale havde dronning Margrethe inviteret de tætteste venner til Amalienborg, hvor nytåret fejres.

Sidste år var dronningen taget nord for København for at fejre nytåret, men i år skulle kronebilen altså ingen steder.

I stedet foregik årets royale festligheder i dronningens hjemlige omgivelser på Amalienborg.

Blandt dronningens gæster fangede SE og HØRs fotografer Joen Bille og Bente Scavenius, Birgitta Hillingsøe og Dorte Foss, mens de ankom til palæet i Københavns centrum.

Og det er da vist nok en fest, som man godt gad at være fluen på væggen til. Det er nemlig ikke mange timer siden, at den 83-årige dronning meddelte hele Danmarks rige, at det om små fjorten dage er slut med livet som regent, så mon ikke, det er aftenens helt store samtaleemne?

- I februar i år gennemgik jeg en omfattende rygoperation. Den forløb godt, takket være det dygtige sundhedspersonale, der tog sig af mig, lød det fra dronningen i årets nytårstale.

- Operationen gav naturligvis også anledning til at gøre sig tanker om fremtiden – om ikke tiden var inde til at overlade ansvaret til den næste generation.

- Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 2024 – 52 år efter jeg efterfulgte min elskede far – vil jeg træde tilbage som Danmarks dronning.

Dronning Margrethe er Europas længst siddende monark og efterfølges af kronprins Frederik, der vil få titlen som Kong Frederik X.

Se billederne i galleriet øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold