Kongelige 28. marts 2020

Dronning Elizabeths fødselsdagsfejring aflyst

Dronning Elizabeths kommende fødselsdagsfejring i London er officielt blevet aflyst på grund af coronavirus
Foto: MEGA

Hvad der skulle have været en stor fødselsdagsfest i London er nu blevet til endnu en af de begivenheder, som aflyses takket være coronavirus. 

Buckingham Palace bekræfter, at begivenheden "Trooping The Colour" ikke længere vil blive afholdt på trods af, at den anses for at være en af årets vigtigste royale begivenheder og afholdes hvert år for at fejre dronningens fødselsdag. 

- På linje med regeringens retningslinjer, er det blevet aftalt, at dronningens fødselsdagsparade, også kendt som Trooping the Colour, ikke længere vil blive afholdt i dets traditionelle format, skriver det britiske kongehus i en pressemeddelelse.

- En række andre muligheder, som er på linje med de relevante retningslinjer, bliver nu overvejet. 

Det er blot en uge siden, at Buckingham Palace kunne afsløre, at dronningens havefester og andre kommende besøg også var blevet aflyst. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Elizabeth er ikke den eneste kongelige, der må vinke farvel til fødselsdagsarrangementer.

Herhjemme har det danske kongehus i lyset af coronatilstandende også valgt at aflyse dronning Margrethes 80-års fødselsdag.

- Hendes Majestæt Dronningen er her til aften vendt hjem fra sin årlige vinterferie i Norge. I lyset af udbredelsen af COVID-19 og følgerne heraf for samfundet, har Dronningen besluttet, at alle Kongehusets planlagte aktiviteter og begivenheder i forbindelse med den kommende 80-års fødselsdag i april aflyses, lyder det fra det danske kongehus.

Sponsoreret indhold