Kongelige3. december 2020

Dronning Elizabeth bryder tradition: Ikke set i 33 år

For første gang i 33 år kommer dronning Elizabeth og prins Philip ikke til at fejre jul med den nærmeste familie på slottet Sandringham i Norfolk
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Julen i år bliver ikke helt, som vi kender den, da coronavirus sætter en stopper for, hvor mange vi kan tillade os at ses med.

Sådan er det også for 94-årige dronning Elizabeth og hendes 99-årige mand prins Philip.

Hvert år plejer parret ellers at samle den royale familie i Sandringham House i Norfolk, hvor de traditionen tro fejrer jul, men det britiske kongehus har netop oplyst, at dronning Elizabeth for første gang i 33 år ikke kommer til at fejre jul, hvor hun plejer.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega707951_009_0.jpg
 Foto: MEGA

Den modne monark ønsker angiveligt at være en godt eksempel for den britiske befolkning. Foto: MEGA

I stedet kommer hun til at holde en stille jul med sin ægtemand gennem 73 år på Windsor Castle, hvor parret siden marts har levet sammen i isolation.

Ifølge Mirror kommer dronningen dog til at holde kontakt med sine mange familiemedlemmer via Zoom.

En kilde tæt på kongehuset fortæller til Mirror, at hun ønsker at være et godt eksempel, derfor har hun også droppet sin traditionelle tur i kirke, da det ellers ville tiltrække store menneskemængder.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/mega716173_001.jpg
 Foto: MEGA

Den 20. november fejrede dronning Elizabeth og prins Philip, at de har været gift i 73 år. Det skete også på Windsor Castle. Foto: MEGA

- Dronningen er ekstremt opmærksom på den forsigtighed, vi skal udvise under krisen, og juletiden er ikke anderledes, lyder det fra kilden.

- Dronningen og hertugen er heldige, at de kan fejre jul med deres familie hvert år. De er klar over, at deres familie har forskellige behov i juletiden og er derfor tilfredse med at fejre en stille jul i år. Lige som alle andre håber de, at tingene vender tilbage til normalen i 2021.

Sponsoreret indhold