Kongelige10. marts 2024

Dømt for bestikkelse: Bettina Jensen får frataget ridderkors

Kongehuset bekræfter, at den tidligere afdelingschef i Rigspolitiet har fået frataget sit ridderkors, efter hun er blevet dømt for bestikkelse i Landsretten
Smilet var stort, da Bettina Jensen tilbage i 2014 modtog ridderkorset sammen med sin kollega Rene Holleufer. Nu er smilet nok stivnet.
Smilet var stort, da Bettina Jensen tilbage i 2014 modtog ridderkorset sammen med sin kollega Rene Holleufer. Nu er smilet nok stivnet.
 Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen skal i fængsel for bestikkelse

I januar blev hun idømt en fængselsstraf for bestikkelse.

Og den slags kriminelle handlinger hænger ikke sammen med at være indehaver af et ridderkors.

Derfor mister Bettina Jensen, der er tidligere afdelingschef i Rigspolitiet, nu sin hædersbevisning og kan ikke længere kalde sig "Ridder af Dannebrogsordenen".

– Bettina Jensen har fået frataget sit ridderkors, og hun er orienteret om det, oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling således til B.T.

Afdelingschefen er kendt skyldig i at have modtaget 790.250 kroner inklusiv moms af Mariann Færø, som til gengæld arbejdede som ekstern konsulent for Rigspolitiet.

I retten hævdede de to kvinder, hvor det under sagen kom frem, at de kendte hinanden fra DR, at det var betaling for konsulentarbejde, men den forklaring fandt retten ikke troværdig, og de to kvinder blev dømt for henholdsvis at modtage og yde bestikkelse.

Sponsoreret indhold