Kongelige 8. maj 2018

Ikke inviteret: Derfor kommer de danske kongelige ikke til britisk bryllup

Ikke en eneste fra det danske kongehus står på gæstelisten til prins Harry og Meghan Markles bryllup den 19. maj
Foto: All Over Press

Når prins Harry, 33, og Meghan Markle, 36, giver hinanden deres "ja" i St. George's Chapel ved Windsor Castle den 19. maj, kommer der ikke til at være nogen repræsentanter fra det danske kongehus.

Det har kongehusets presseafdeling oplyst til TV 2.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I samme åndedrag ønsker kongehusets presseafdeling ikke at kommentere, hvorfor de ikke skal med.

Da prins William og hertuginde Kate blev gift i 2011, drog dronning Margrethe til London for at deltage i festlighederne, men denne gang er der altså ikke kommet nogen invitation.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: All Over Press

Dronning Margrethe til William og Kates bryllup i 2011. Foto: All Over Press

Historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen fortæller til TV 2, at det er helt naturligt, at det danske kongehus ikke er blevet inviteret til prins Harry og Meghan Markles bryllup.

Forklaringen skal findes i, at prins Harry ikke er tronfølger, ligesom prins William er det.

Lars Hovbakke Sørensen forklarer yderligere, at båndene mellem det britiske og danske kongehus ikke er så nære.

Dronning Elisabeth og dronning Margrethe deler tipoldemor, mens dronning Margrethe og Sveriges kong Carl Gustav er fætter og kusine.

I det hele taget er det sjældent, at det britiske kongehus deltager, når nogle af de andre europæiske kongehuse har noget at fejre.

- De indgår ikke i det royale fællesskab i Norden. De har en selvopfattelse af, at de er noget ganske særligt, fordi de havde kolonier i verden. Derfor føler de sig lidt hævet over danskerne og andre kongehuse i Europa og deltager kun sjældent i festlighederne, forklarer Lars Hovbakke Sørensen til TV 2.

Kongehuseksperten påpeger, at der med næste generation måske kan blive en nærere relation mellem det britiske og danske kongehus.

- Der er gode relationer mellem alle de unge i det danske og det britiske kongehus. Kronprinsparret og prins William og hertuginde Kate har et godt forhold, og prins Joachim og prins Harry har det også godt sammen. Derfor vil det også være naturligt, hvis de skal med til bryllup. Det er jo en stor familiebegivenhed, siger Lars Hovbakke Sørensen til TV 2.

Sponsoreret indhold