Kongelige 4. september 2017

Carl Philip og Sofia overrasker: Utraditionelt navn til nyfødt prins

Svenske prins Carl Philip og hans hustru prinsesse Sofia har nu offentliggjort navnet på deres andet barn.
Foto: All Over

Der er blevet gættet på livet løs i Sverige, siden prins Carl Philip og prinsesse Sofia torsdag den 31. august blev forældre til deres andet barn.

Først holdt de kønnet hemmeligt i flere timer - og siden har de også holdt sønnens navn privat.

Modsat den danske kongefamilies tradition, hvor man først informerer om børnenes navne ved dåben, har det svenske kongehus altid været hurtige til at melde prinserne og prinsessernes navne ud.

Og det har prins Carl Philip og prinsesse Sofia så gjort i dag - med en stor overraskelse.

Deres lille prins skal nemlig hedde Gabriel. Det meddelte kong Gustaf regeringen i dag den 4. september ved en såkaldt konselj, et regeringsmøde, på det kongelige slot i Stockholm.

Det nyeste medlem af den svenske kongefamilie skal hedde prins Gabriel Carl Walther.

Gabriel kommer nok bag på de fleste, mens Carl er gammelt slægtnavn og Walther er efter Silvias far, Walther Sommerlath.

Den lille prins får samtidig hertugdømmet Dalarna, hvor prinsesse Sofia kommer fra.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har i forvejen sønnen Alexander, der er et år gammel.

Parret blev gift den 13. juni 2015 ved et storslået bryllup i Stockholm, der kostede intet mindre end seks millioner kroner.

Carl Philip og Sofia har aldrig været helt traditionelle. De valgte derfor også at have sangen "Fix You", som det engelske band Coldplay står bag, til at spille i kirken. Ligesom den svenske dj Avicii spillede til festen.

Heller ikke prins Carl Philips tale var sædvanlig:

- Sofia, vi valgte aldrig den vanskelige vej, den har valgt os. Hver gang vi forsøgte at fravælge kærligheden bragte den os sammen igen. Hver gang vi forsøgte at være fra hinanden, blev mit hjerte tomt. Og endelig, endelig Sofia, valgte vi den rigtige - en beslutning, der gør mig den heldigste mand. Sofia, du fylder mit liv med kærlighed og glæde.

Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, nyfødt søn (billeder af parret, bryllup samt ny søn)

Sponsoreret indhold