Kongelige 23. november 2021

Britisk kongehus udsender ekstraordinær udtalelse: "Skuffende"

Det britiske kongehus har udsendt en sjælden meddelelse i kølvandet på en BBC-dokumentar, der løb over skærmen for få dage siden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om der ofte klæber negative historier til medlemmerne af det britiske kongehus, sker det yderst sjældent, at kongehuset kommenterer historierne i pressen.

Men nu har det britiske kongehus ifølge Daily Mail udsendt en samlet pressemeddelelse på vegne af både Buckingham Palace, Kensington Palace og Clarence House. Det er i paladser, at henholdsvis dronning Elizabeth, prins William og hertuginde Kate samt prins Charles og Camilla bor.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Kongehuset mener ikke, at BBC burde have vist den kritiske dokumentar. Foto: MEGA

I meddelelsen retter kongehuset en skarp kritik af en BBC-dokumentar, der løb over de britiske tv-skærme mandag aften.

Dokumentaren “The Princes and The Press” påstår blandt andet, at insiderkilder i det britiske kongehus havde fodret pressen med negative historier om Meghan og Harrys tid i England.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Meghan og Harry trak sig som fremtrædende medlemmer af kongehuset og flyttede til USA. Siden har mange medier spekuleret i, hvad der især fik parret til at trække stikket. Foto: MEGA

Blandt andet havde kilderne fortalt, hvordan ”personer tæt på parret” gradvist var blevet mere og mere trætte af dem – og i særdeleshed af Meghan.

Det er de påstande i dokumentaren, der altså har fået kongehuset til at udsende et modsvar. Til BBC udtaler kongefamilien:

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Medierne har også beskrevet, hvordan forholdet mellem de to par var yderst betændt. Foto: MEGA

”En fri, ordentlig og åben presse er livsvigtigt for et sundt demokrati. Men ofte bliver historier blæst op og udokumenterede påstande fra unavngivne kilder bliver fremstillet som fakta, og det er skuffende, når nogen, inklusiv BBC, giver dem troværdighed”.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: MEGA)

Det sker sjældent, at kongefamilien udtaler sig. Men i forbindelse med BBC-dokumentaren har de udsendt en samlet meddelelse. Foto: MEGA

Det lader dog ikke til, at BBC har taget særlig notits af kongehusets svar. I hvert fald ventes det, at andet afsnit af dokumentaren “The Princes and The Press” også vil blive vist på britisk tv.

Sponsoreret indhold