Kongelige19. september 2019

Amalienborg sikres: Terrorfrygt

Det skal være slut med at køre i bil hen over Amalienborg Slotsplads.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprins_fredederik.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Dronningen, Mary og Frederik behøver ikke frygte at blive førstehåndsvidner til de grufulde scener, man igen og igen har oplevet i storbyer verden over: En religiøs fanatiker sætter sig bag rattet og pløjer gennem en menneskemængde med stor fart.

For nu forsøger Slots- og Kulturstyrelsen at komme en menneskelig tragedie i forkøbet. Ved de fire gader, der fører ind mod Amalienborg Slotsplads, bliver der opstillet 120 cm høje bronzebetrukne pullerter, der skal forhindre bilister i at komme ind i den kongelige rundkørsel.

En del af chikanerne får en løfte-/sænkeordning, så de kan køres ned i en underjordisk cylinder, når biler, der har ærinde til kongehuset, skal passere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/amalienborg_0.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Dette syn; en turistbus på Amalienborg Slotsplads, bliver sjældent fremover. (Foto: Martin Høien)

I dag står der allerede en del betonblokke, der skal gøre livet surt for potentielle terrorister, men blokkene er ikke særlig kønne, og de afløses nu af en slags forstørrede og meget pænere "peberbøsser".

Christiansborg og folketingets medlemmer blev tidligere i år terrorsikret, da en række granitkugler blev stillet op foran det danske parlament.

Sponsoreret indhold