Kongelige18. december 2023

Afsløret: Mystisk royal ven nær Amalienborg Slot

Hele den royale husholdning tager del i kongehusets digitale julekalender – i dag er det dronningens hund Tillia, der er hovedpersonen bag dagens låge
Her ses regentparret med Tillia tilbage i 2015.
Her ses regentparret med Tillia tilbage i 2015.
 Foto: Aller Media DK

LÆS OGSÅ: Decemberfrås: Det afslører den kongelige julekalender

Dagens låge i kongehusets digitale julekalender tager kegler – i hvert fald hvis man er hundeven.

Således er det dronningens gravhund Tillia, der indtager spotlyset på kongehusets Instagram.

Kongehusets knap 800.000 følgere kan således se den kongelige køter bliver luftet i nabolaget omkring Amalienborg. Det er dog ikke dronningen selv, men kongehusets palæassistent, der sørger for, at den bedårende gravhund får frisk luft og motion.

Den lille firbenede ven nyder næppe godt af kongehusets immunitet, men af videoen fremgår det, at love og regler naturligvis overholdes.

Således går gravhunden over for grønt lys, ligesom man også kan se, at palæassistenten har medbragt poser til at samle hundens efterladenskaber op med.

Hemmelig ven

Tillias rute går blandt andet forbi julemarkedet på Kongens Nytorv og langs Nyhavn. Og turen afsluttes med et besøg hos en unavngiven artsfælle, der ifølge kongehuset holder til "et stenkast fra Amalienborg".

Den gode hundeven vækker begejstring hos Tillia, og man kan da ikke andet end at komme i godt (jule)humør, når man ser de to gravhunde tumle sammen.

Henriks hund

Tillia var faktisk oprindeligt prins Henriks gravhund, men majestæten overtog den firbenede følgesvend efter sin mands død i 2018.

– Tillia er ved at være ni år. Hun var min mands hund først, hans sidste hund. På det tidspunkt havde jeg en anden hund, der efterhånden var temmelig gammel og ikke havde det godt. Hun gik bort i efteråret 2018, og så overtog jeg Tillia, som jo nok savnede sin herre en del. Og så fandt vi ud af, at vi havde det rigtig godt sammen, ikke Tillia?, har dronningen tidligere fortalt til BILLED-BLADET.

Sponsoreret indhold