Kendte7. april 2022

Will Smiths Oscar-skæbne afgøres: – Akademiet har ikke den mulighed, de måske havde forestillet sig

Fredag skal Oscar-akademiet afgøre, hvilke konsekvenser Will Smiths lussing til Chris Rock skal få. Men den oplagte straf har skuespilleren allerede selv truffet, mener filmekspert
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Will Smith kommer sandsynligvis til at tjekke sin telefon et par gange mere, end han plejer i morgen.

Selv om skuespilleren nok ville ønske, at han kunne bruge sin neuralyzer fra sin præstation i "Men In Black" til at slette folks hukommelse, så kan han ikke undgå, at fredag bliver dagen, hvor Oscar-akademiet skal afgøre, hvilke konsekvenser, den lussing han gav til Chris Rock, skal få.

Artiklen fortsætter efter opslaget …

Men ifølge indholdschef på filmmediet kino.dk Daniel Bentien er skuespilleren kommet det prestigefyldte akademi i forkøbet.

 • – De har jo ikke den mulighed, som de måske havde forestillet sig, de ville bruge, nemlig at udelukke ham fra akademiet, fortæller Daniel Bentien til SE og HØR.

 • Oscar-akademiets medlemmer består af folk i filmbranchen. Man kan blandt andet komme i spil til medlemskab, hvis man har været nomineret til en pris.

 • Det er desuden akademiet, som bestemmer, hvem der skal nomineres til en Oscar.

  Ikke det værste tilfælde med Oscar-vindere

  Will Smith tog selv beslutningen om at trække sig fra akademiet, et par dage efter episoden med Chris Rock fandt sted.

  Derfor skal akademiet nu finde andre muligheder at straffe den garvede skuespiller på. Og dem er der ikke mange af ifølge kino.dks indholdschef.

  • – De kan udelukke ham fra fremtidige Oscar-show eller fratage ham retten til at blive nomineret igen, lyder det.

  • Artiklen fortsætter efter billedet …

  https://imgix.seoghoer.dk/khphotos803956.jpg
   Foto: MEGA
 • Måske kan Will Smith vinke farvel til sin Oscar-statuette. Foto: MEGA

 • Selv om Will Smith skabte overskrifter med den nu så omtalte lussing, så fik han stadig en pris et par minutter efter episoden. Her vandt han prisen som “Bedste mandlige hovedrolle” i filmen “King Richard”.

 • Der har derfor været spekuleret i, om akademiet kunne finde på at fratage skuespilleren sin Oscar. Så vidt tror Daniel Bentien dog ikke, at det vil gå.

  • – De andre, der er blevet smidt ud af akademiet, har ikke fået frataget deres statuetter, og det er altså Roman Polanski og Harvey Weinstein, siger han med henvisning til instruktøren og produceren, der henholdsvis er anklaget for at have haft sex med en mindreårig, mens Harvey Weinstein fik hele metoo-bølgen til at rulle. Han blev senere dømt for flere seksuelle overgreb og voldtægt mod kvinder.

  Flere projekter lagt på is

  Uanset hvilke sanktioner Oscar-akademiet beslutter at give Will Smith, så mærker “Men In Black”-skuespilleren allerede nu konsekvenserne.

  Flere af de filmprojekter, han har skullet medvirke i, er nemlig blevet droppet.

  Her forlyder det, at en Netflix-film er sat på standby, en instruktør har trukket sig fra et andet filmprojekt, og en fjerde film af franchisen, der kickstartede skuespillerens karriere på det store lærred, “Bad Boys”, er lige nu sat på pause.

  Og der er, ifølge Daniel Bentien, flere grunde til, at Hollywood lige nu holder vejret, når det kommer til at involvere sig med "Bad Boys"-skuespilleren.

  • – Man ved ikke, hvordan offentligheden vil se på episoden, og man tør nok ikke smide en masse millioner efter projekter med ham, fortæller han.

  Ligegyldig hvilken afgørelse akademiet kommer frem til, er Will Smith så ikke færdig i Hollywood?

  • – Jeg tror ikke, han er færdig og aldrig får en filmrolle igen, men han falder måske i den kategori af skuespillere, som “har været”. Men tiden vil være hans ven. Det vil være godt for ham at gå lidt i skjul på den korte bane og så se, hvordan stemningen er omkring ham om nogle år, afslutter Daniel Bentien.

  • Oscar-akademiet mødes fredag klokken 18 dansk tid for at drøfte Will Smiths fremtidige rolle til Oscar.

  Sponsoreret indhold