Kendte14. maj 2019

Vinterbergs datter død: Alt om den forfærdelige tragedie

19-årige Ida Vinterberg mistede livet i en trafikulykke, hvor hendes mor sad bag rattet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ida_og_thomas_vinterberg.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den mørkeste sorg har ramt filminstruktøren Thomas Vinterberg, der forrige lørdag mistede sin 19-årige datter Ida i en ulykke på en belgisk motorvej.

Bag rattet i bilen sad ifølge belgisk politi Vinterbergs ekskone Maria Vinterberg, som havde den yngste af parrets to døtre med på passagersædet.

Trafikken blev tæt og stod pludselig stille. En bagvedkørende bil så ikke, at Maria Vinterberg havde bremset, så den torpederede hendes bil – ifølge belgiske medier en lille Fiat 500.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_og_maria_vinterber.jpg
 (Foto: Jacob Ljørring)

Det var teaterchef Maria Vinterberg, der sad bag rattet, da ulykken ramte på en belgisk motorvej i lørdags. Hun og filminstruktøren blev skilt i 2007. (Foto: Jacob Ljørring)

Sammenstødet, som i alt involverede fire biler, betød, at mor og datter blev presset op i den forankørende varevogn. 52-årige Maria Vinterberg kom derfra med store skader på kroppen, men også med den besked, som enhver mor frygter:

Datteren Ida var død på stedet.

Afbryder optagelser

Nyheden nåede selvfølgelig hurtigt Thomas Vinterberg, som netop var gået i gang med optagelserne til sin næste film. Det arbejde blev straks sat i bero.

– Zentropa tager hånd om filmholdet og skuespillerne. En planlagt offentliggørelse af filmens rolleliste bliver flyttet til et senere tidspunkt.

Der vil ikke blive optaget de næste to uger, lyder det i en meddelelse fra produceren Sisse Graum Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_vinterberg.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Efter skilsmissen fra pigernes mor passede Thomas Vinterberg Ida og hendes fem år ældre storesøster Nanna (t.h.) halvdelen af tiden, indtil de blev voksne. (Foto: Dan Mariegaard)

Ida var det næstældste af filminstruktørens fire børn.

Sammen med Maria Vinterberg fik han døtrene Ida og Nanna, mens han sammen med sin nuværende kone Helene har Albert på seks år og treårige Lily.

Sponsoreret indhold