Kendte19. juli 2023

Ville have dagpenge: Cecilie Hother solgte millionfirma for en slik

Lod daværende kæreste købe sit firma for symbolske 50.000 kroner, der ifølge ham aldrig er blevet betalt – Cecilie Hother købte senere det hele tilbage for en krone
For at sikre sig dagpenge blev millionfirmaet solgt for 50.000 kroner til Hothers daværende kæreste og nuværende mand, Thomas.
For at sikre sig dagpenge blev millionfirmaet solgt for 50.000 kroner til Hothers daværende kæreste og nuværende mand, Thomas.
 Foto: Martin Høien

Kender du mere til sagen? Så hører vi gerne fra dig. Skriv en fortrolig mail til journalisten på saad@sh.dk

LÆS OGSÅ: Nu taler Cecilie Hothers partner – gør det ALDRIG igen

Hvor meget er firmaet, som Cecilie Hother i over seks år har kæmpet for at få et større millionbeløb for, faktisk værd?

Det er omdrejningspunktet i den opslidende retssag mellem Cecilie Hother og hendes nu tidligere samarbejdspartner, Riemaree Nataschia Leclaire Rosenblum.

En sag, som landsretten netop har afgjort.

Det handler striden om

I 2016 går Cecilie Hother og Riemaree Nataschia Leclaire Rosenblum (tidligere Rie Jensen, red.) sammen om firmaet CeriX Holding ApS, der driver flere kosmetiske klinikker.

Ideen er at tilbyde kosmetiske behandlinger, som Rie er specialist i at lave. Det bliver hendes arbejde i firmaet, mens Cecilie Hothers bidrag som landskendt tv-vært er at få god presseomtale og finde attraktive kunder via sit store netværk.

Prisen for at få Cecilie Hother med i firmaet er, at hun skal have 30 procent af anparterne. De resterende 70 procent, der giver bestemmende indflydelse i firmaet, ejer Rie,

Efter kort tid går samarbejdet mellem Cecilie og Rie dog helt i stykker. Rie mener, at Cecilie laver alt for lidt. Omvendt mener Cecilie, at hun laver præcis det, hun har lovet.

Adskillige forsøg på at blive enige mislykkes. 21. december 2017 overdrages alle anparterne og rettigheder i de to datterselskaber, som reelt står for behandlingerne, til Ries firma, Rie Holding ApS. Det besluttes på en generalforsamling, hvor Rie har flertallet af stemmerne.

Prisen for de to selskaber og alle rettigheder er 2.887.033 kroner. 30 procent af beløbet - lidt over 866.000 kroner - udbetales ifølgeRie direkte til Cecilie Hother.

Herefter er CeriX Holding ApS reelt tømt for aktiver og har ingen aktiviteter udover de efterfølgende retssager.

Cecilie Hother mener, at salget er sket ulovligt og til en alt for lav pris. 16. marts 2018 anlægger Cecilie Hother derfor retssagen.

2. maj 2023 beslutter landsretten, at salget er lovligt, men at prisen var for lav. Derfor skal der betales yderligere 1.862.967 kroner plus renter for aktiverne. Pengene skal betales til CeriX Holding ApS og ikke til Cecilie Hother, som hun havde krævet.

I dommen kalder landsretten det i øvrigt for “sagligt begrundet at bringe samarbejdet til ophør og overdrage anparterne i driftsselskaberne.”

For selv om Cecilie Hother har forlangt over 10 millioner kroner for at give slip på deres fælles firma, CeriX Holding ApS, var et markant lavere beløb på spil, da hun pludselig fik brug for dagpenge.

Hun havde fået oplyst, at hun ikke kunne eje virksomhed og være tegningsberettiget samtidigt med, at hun modtog dagpenge.

Udskrift fra dombogen

Ifølge papirer fra retssagen valgte Cecilie Hother nemlig i januar 2016 at sælge sit selskab, CMHS Holding ApS, til sin daværende kæreste Thomas Honoré for bare 50.000 kroner.

Altså samme selskab, der ejer 30 procent af hendes og Rie LeClaire fælles kosmetik selskab, CeriX Holding ApS.

Ifølge hendes og Thomas’ vidneforklaringer skete det “i forbindelse med, at hun var blevet indkaldt til et møde i hendes arbejdsløshedskasse”.

“Hun havde fået oplyst, at hun ikke kunne eje virksomhed og være tegningsberettiget samtidigt med, at hun modtog dagpenge,” står der i en domsudskrift.

“Arbejdsløshedskassen rådede hende derfor til at sælge hendes virksomhed til Thomas, da hun ellers ikke var berettiget til dagpenge, hvilket hun på daværende tidspunkt modtog i perioder, hvor hun var ansat som freelancer.”

Cecilie Hother og Thomas Honoré.
Cecilie Hother og Thomas Honoré.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Cecilie Hother valgte at følge rådet, og med hjælp fra en advokat og revisor solgte hun CMHS Holding ApS til Thomas’ selskab, DirektionH ApS. Men de 50.000 kroner blev ifølge Thomas Honorés vidneforklaring aldrig betalt.

“Han mener ikke, at beløbet rent faktisk blev betalt,” skriver retten om Thomas’ forklaring.

“Det var uden betydning, da han og Cecilie Hother på dette tidspunkt boede sammen og havde fælles økonomi,” lyder det videre.

Først 18. april 2017 sælger Thomas firmaet tilbage til Cecilie. Pris: 1 krone.

Ifølge Cecilie Hothers forklaring i retten fik hun “alene dagpenge i en måned, hvorefter hun blev fastansat på TV 2.”

Han mener ikke, at beløbet rent faktisk blev betalt.

Udskrift fra dombogen

Både hun og Thomas afviste også i retten, at den lave pris, som de solgte selskabet til, siger noget om dets faktiske værdi.

De valgte alene at tage den pris, som deres rådgivere anbefalede, at de som nærtstående parter kunne forlange, lyder det i udskriften fra retten.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Cecilie Hother til, hvorfor hun valgte at sælge og købe sit selskab tilbage for at kunne få dagpenge.

Men hun understreger over for SE og HØR, at hun ikke mener, at der har været noget odiøst eller ulovligt i hendes handlinger, der skete efter råd fra A-kassen og hendes advokat og revisor.

Sponsoreret indhold