Kendte18. juli 2023

I krig med Cecilie Hother: - Jeg gør det ALDRIG igen

Tv-værtens tidligere samarbejdspartner står nu frem efter mere end seks års strid
Rie LeClaire fortryder, at hun indgik et samarbejde med Cecilie Hother.
Rie LeClaire fortryder, at hun indgik et samarbejde med Cecilie Hother.
 Foto: Dan Mariegaard

Kender du mere til sagen? Så hører vi gerne fra dig. Skriv en fortrolig mail til journalisten på saad@sh.dk

LÆS OGSÅ: Cecilie ville have dagpenge - solgt millionfirma for en slik

Der er sjældent nogle vindere i en krig. Alle bliver sårede, og den koster en formue.

Netop sådan oplever Riemariee Nataschia Leclaire Rosenblum sin over seks års kamp med tv-værten Cecilie Hother.

Det handler striden om

I 2016 går Cecilie Hother og Riemaree Nataschia Leclaire Rosenblum (tidligere Rie Jensen, red.) sammen om firmaet CeriX Holding ApS, der driver flere kosmetiske klinikker.

Ideen er at tilbyde kosmetiske behandlinger, som Rie er specialist i at lave. Det bliver hendes arbejde i firmaet, mens Cecilie Hothers bidrag som landskendt tv-vært er at få god presseomtale og finde attraktive kunder via sit store netværk.

Prisen for at få Cecilie Hother med i firmaet er, at hun skal have 30 procent af anparterne. De resterende 70 procent, der giver bestemmende indflydelse i firmaet, ejer Rie,

Efter kort tid går samarbejdet mellem Cecilie og Rie dog helt i stykker. Rie mener, at Cecilie laver alt for lidt. Omvendt mener Cecilie, at hun laver præcis det, hun har lovet.

Adskillige forsøg på at blive enige mislykkes. 21. december 2017 overdrages alle anparterne og rettigheder i de to datterselskaber, som reelt står for behandlingerne, til Ries firma, Rie Holding ApS. Det besluttes på en generalforsamling, hvor Rie har flertallet af stemmerne.

Prisen for de to selskaber og alle rettigheder er 2.887.033 kroner. 30 procent af beløbet - lidt over 866.000 kroner - udbetales ifølgeRie direkte til Cecilie Hother.

Herefter er CeriX Holding ApS reelt tømt for aktiver og har ingen aktiviteter udover de efterfølgende retssager.

Cecilie Hother mener, at salget er sket ulovligt og til en alt for lav pris. 16. marts 2018 anlægger Cecilie Hother derfor retssagen.

2. maj 2023 beslutter landsretten, at salget er lovligt, men at prisen var for lav. Derfor skal der betales yderligere 1.862.967 kroner plus renter for aktiverne. Pengene skal betales til CeriX Holding ApS og ikke til Cecilie Hother, som hun havde krævet.

I dommen kalder landsretten det i øvrigt for “sagligt begrundet at bringe samarbejdet til ophør og overdrage anparterne i driftsselskaberne.”

Sammen lavede de i 2016 selskabet CeriX Holding, der via flere datterselskaber laver kosmetiske behandlinger rundt om i Danmark.

- Cecilie havde sagt til mig flere gange, at hvis jeg på et tidspunkt skulle åbne min egen forretning, så ville hun da gerne være en del af det, fortæller Rie LeClaire til SE og HØR.

Vi mødtes over flere gange, og vi havde også en fin kemi.

Rie LeClaire

Selvom de ikke var bedste veninder, begyndte samarbejdet godt.

- Det var fint. Ikke et venindeforhold.

- Jeg har behandlet Cecilie. Og vi mødtes over flere gange, og vi havde også en fin kemi.

Der gik dog ikke lang tid, før samarbejdet kørte helt af sporet. Cecilie Hother blev gravid og skulle på barsel.

- Hendes rolle var at stå for medie, PR, markedsføring og den del, som jeg ville have sværere ved at varetage, da jeg ligesom var den primære behandler.

- Men allerede et par måneder, efter vi åbnede, så jeg slet ikke Cecilie. Hun lavede kun tv, og så gik hun på barsel. Og så var hun væk.

Cecilie Hother bliver beskrevet som en "silent partner” af Rie LeClaire.
Cecilie Hother bliver beskrevet som en "silent partner” af Rie LeClaire.
 Foto: Martin Høien

Cecilie Hother har under den over seks år lange sag skarpt afvist kritikken fra Rie LeClaire.

Over for SE og HØR understreger Cecilie Hother i dag, at hun efter sin opfattelse totalt har levet op til alle de aftaler, som hun og Rie LeClaire indgik.

Allerede et par måneder, efter vi åbnede, så jeg slet ikke Cecilie. Hun lavede kun tv, og så gik hun på barsel.

Rie LeClaire

Alligevel mener både Rie LeClaire og landsretten i dag, at der var en helt saglig grund til at afbryde samarbejdet og sælge aktiverne til Rie.

Samarbejdet kunne ganske enkelt ikke fortsætte.

- Jeg vil ikke have en ”silent partner”, siger Rie LeClaire om bruddet med Cecilie Hother, der i dag totalt fortryder, at hun nogensinde gik sammen med tv-værten.

For det har ikke alene kostet hende mange søvnløse nætter, men også en millionregning til advokaterne.

- Jeg kan forsikre dig, at jeg aldrig nogensinde kommer til at lave et samarbejde med en influencer. Ikke som et partnerskab i hvert fald.

- Jeg kan forsikre dig, at jeg aldrig nogensinde kommer til at lave et samarbejde med en influencer.

Rie LeClaire

- Hvis vi på et tidspunkt skal have partnere ind i CeriX, så bliver det professionelle iværksættere, lyder det kontante svar fra Rie LeClaire.

SE og HØR har forgæves forsøgt at få et interview med Cecilie Hother om samarbejdet, men hun har flere gange tidligere under sagen givet udtryk for, at hun er lodret uenig med den udlægning, som Rie LeClaire giver af hendes indsats i deres fælles firma.

Sponsoreret indhold