Kendte 2. april 2019

Viggo Sommer sælger alt: Flytter til Bali

De Nattergales sjove frontmand Viggo Sommer har efter en kamp mod strubekræft solgt hus, båd og bil og sagt farvel til Danmark.
(Foto: René Schütze)

Det er ”bårre dæjli” på Bali.

Man kan næsten høre det for sig, og Oluf Sand – alias Viggo Sommer – er da også rigtig godt tilfreds med sit nye hjem på ferieøen i Indonesien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her bor han, hele 11.000 kilometer fra Danmark, sammen med vennen, billedkunstneren Hans Krull, hos den lokale kunstner Gamang King.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Oluuuuuf! (Foto: Thomas Laursen)

Huset i Risskov er solgt, bilen er solgt, og båden er solgt. Tilbage er kun at nyde friheden, uafhængighed og en tilværelse under palmerne på Bali i Indonesien.

– Jeg elsker menneskene og roen her i vores lille landsby, som ligger uden for alfarvej. Klimaet og maden er fantastisk, og jeg kan ikke komme på et bedre sted at udleve min drøm, siger Viggo Sommer til Ekstra Bladet om sit nye hjem, landsbyen Pakudui ti kilometer nord for turistmagneten Ubud, som ligger centralt på Bali.

Viggo Sommer tilbage efter sygdom

Flytningen og den totale U-vending i livet kommer efter et 2018, der stod i sygdommens tegn.

Sidste forår bemærkede De Nattergales frontfigur, at der var noget helt galt.

– Jeg ser mig heldigvis i spejlet hver dag, og en dag i maj sidste år bemærkede jeg, at noget i min hals var begyndt at vokse.

– Derfra gik det hurtigt, og jeg fik i løbet af syv måneders strålebehandling bugt med en kræftsvulst på struben, fortæller Viggo Sommer om sit sygdomsforløb, der endte lykkeligt med helbredelse i december.

Den dødelige sygdom var med til at forstærke drømmen om at flytte til varmen og sælge det hele hjemme i Danmark. Hans mondæne villa på Nordre Strandvej i Risskov nord for Aarhus fik ny ejer den 1. januar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

Komikeren var i fire år sammen med skuespilleren Benedikte Hansen, 60, men de gik fra hinanden i 2017. (Foto: Birger Storm)

Viggo Sommer besøgte første gang Bali for 20 år siden på en familieferie med sin nu fraskilte kone og deres to børn. Siden har han besøgt perlen stort set hvert år, og nu er det altså blevet mere permanent, fortæller ”Oluf”, som bor hos venner, blandt andre musikeren Allan Olsen, når han er hjemme i Danmark.

Stadig aktiv

Selv om Bali ligger langt fra Viggo Sommers fanbase, har spillemanden ikke opgivet at underholde i de perioder, hvor han er i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Flemming Jeppesen)

Sommer lægger ikke skjul på, at han gerne så De Nattergale samlet igen, men hverken Uffe Rørbæk Madsen, 57, eller 60-årige Carsten Knudsen er lige så vilde med ideen. (Foto: Flemming Jeppesen)

Jyden agerer i øjeblikket frontfigur i Viggo Sommer and his Backhowlers, og han har flere gange forsøgt at samle De Nattergale igen, men hverken Uffe Rørbæk Madsen eller Carsten Knudsen synes, det er en god idé.

– Det bliver nok ikke til noget mere. Det er frustrerende, for jeg tog gerne ud at optræde med gammelt materiale, når det er det, folk gerne vil have, siger Viggo Sommer til Ekstra Bladet fra sin tropeø, som har en gennemsnitstemperatur på 28 grader året rundt.

Sponsoreret indhold