Kendte30. november 2020

Viggo Mortensen erstattede skuespiller i ”Ringenes Herre”: - Det var akavet

Danske Viggo Mortensen åbner op om sit amerikanske gennembrud, da han scorede rollen som Aragorn i ”Ringenes Herre” – rollen var nemlig slet ikke tiltænkt ham til at starte med
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da første ”Ringenes Herre”-film havde premiere tilbage i 2001, var det oprindeligt skuespilleren Stuart Townsend, 47, der skulle spille rollen som Aragorn.

Det kom på plads, efter flere store stjerner som Nicolas Cage, Russel Crowe og Daniel Day Lewis takkede nej til rollen.

Men af en eller anden grund gik det ikke med Stuart i filmene, og så blev det altså den dansk-amerikanske Viggo Mortensen, 62, tilkaldt.

- Jeg spurgte ikke rigtig ind til det. Han var en del af holdet, og jeg er sikker på, at han ville have gjort et godt stykke arbejde. Han er en god skuespiller. Jeg ved ikke, hvad der skete, fortæller skuespilleren i et nyt interview med The Irish Times.

Men trods glæden over at være blevet tilbudt en rolle i, hvad der endte med at blive en kæmpesucces. Så var det ikke helt nemt, da han fandt ud af, han faktisk skulle erstatte en anden.

- Da jeg fik at vide, at jeg skulle erstatte en, føltes det ret akavet. Jeg tænkte over, om jeg nu kunne risikere at møde skuespilleren, men han var allerede taget afsted, da jeg ankom. Jeg blev bare kastet ud i det og måtte gøre det bedste, jeg kunne. Det er alt, jeg ved, afslører han.

https://imgix.seoghoer.dk/megam0912018_16254.jpg
 Foto: MEGA

Viggo Mortensen i sin gennembrudsrolle som Aragorn i "Ringenes Herre". Foto: MEGA

Skuespilleren får også nævnt, at han efterfølgende rendte ind i Stuart i Los Angeles.

- Jeg sagde hej. Jeg har hørt, at han er en flink fyr, og jeg er ked af, at det skete, lyder det.

”Ringenes Herre” endte med at blive den dansk-amerikanske skuespillers store gennembrud i Hollywood, og i interviewet fortæller han, at han mindst 25 gange oplevede at stå tilbage som en ud af to til at kunne få hovedrollen – og ende med ikke at få den.

- Det tog mig lang tid, før jeg kunne leve af det.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/viggo_mortensen_0.jpg
 Foto: MEGA

Siden "Ringenes Herre" havde premiere på den første film i rækken i 2001, har skuespilleren kunne se sit navn på mange store produktioner. Foto: MEGA

Men årene han kæmpede, var det hele værd. Den 62-årige skuespiller kan i dag nemlig prale af et anelangt CV, når det kommer til roller i store film, og ikke mindst et hav af nomineringer og en stor håndfuld priser.

Sponsoreret indhold