Kendte 10. januar

Umuts makker afslører: Guldkroen genopstår

Der er godt nyt til alle dem, der elskede at komme på Guldkroen
Frank Svärd Pedersen lover bedre mad og sjovere fester, når Guldkroen bliver til Franks Kro.
Frank Svärd Pedersen lover bedre mad og sjovere fester, når Guldkroen bliver til Franks Kro.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Man kan ikke sige Guldkroen eller Guldgrillen uden at tænke på Umut Sakarya. Og der er ikke rigtigt andre personer, der ved første tanke trænger sig på, når snakken falder på den hedengangne restauration.

Derfor kommer det nok bag på mange, at Umut Sakarya ejede og drev Guldkroen i samarbejde med Frank Svärd Pedersen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og nu fortæller Umuts nu tidligere kompagnon, at han fører konceptet videre – bare under navnet Franks Kro.

Til SE og HØR fortæller han, at det professionelle brud mellem ham og Umut skyldes forskellige ønsker for fremtiden.

Mens Frank gerne ville fortsætte med at drive kro, ville Umut noget andet, som han også fortalte i sit lange opslag, hvor han afslørede den triste nyhed om Guldkroens endeligt.

- Hvis jeg skulle drive kro, så skulle det være mit eget, på min egen måde. Konceptet er jo meget det samme, men den gamle branding vil nok altid være meget forbundet med Umut, så hvis man skal væk fra det, så må man gøre det forfra, forklarer han.

Guldkroens brand, som Frank refererer til, var fed mad og alkohol i stride mængder, hvilket i mange år også var det, man forbandt Umut med. 

Umut Sakarya har haft stor succes med at servere stegt flæsk og brun sovs på Guldkroen. 
Foto: Ritzau Scanpix

Selv om Frank ændrer navnet, får ånden fra guldalderen lov at leve videre – restauratøren lover endda, at Franks Kro bliver endnu bedre.

- Vi vil gøre det på vores måde: endnu bedre mad og sjovere fester, og det gør man nok bedst ved at starte med nyt navn og ikke prøve at leve i slipstrømmen af noget, der har været, lyder det.

Umut har de senere år foretaget en radikal ændring af sin livsstil. Han spiser ikke længere fed mad i stride strømme, hvilket kan ses på livvidden - og så har han helt droppet at drikke alkohol.

Det karambolerer naturligvis med Guldkroens hedonistiske koncept, og derfor besluttede Umut at lukke stedet.

I sin story afslørede han forleden, at han nu nyder sin frihed, og at han ikke kommer til at åbne et nyt spisested, før han har læst alle bøgerne hjemme i bogreolen.

Til gengæld kommer hans nye arbejdsliv til at byde på mere tv, YouTube, flere kogebøger, private dining-arrangementer, pop up-restauranter, kreativt konsulentarbejde, konceptudvikling, foredrag og videreformidling af alt det, han har lært gennem sin tid som restauratør.

Umut er med andre ord ikke blevet arbejdsløs, bare fordi han har lukket Guldkroen og -grillen.

Du kan læse Umuts lange skriv om sine tanker forud for lukningen af Guldkroen skrevet udelukkende i første person ental. 

 

Sponsoreret indhold