Kendte 4. juni 2019

Udskiftning i Afdeling Q: Her er den nye Carl Mørck og Assad

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares-fans er skiftet ud, og nu er den nye Carl Mørck og Assad fundet
Jasper J. Spanning

Så er der godt nyt til alle Afdeling Q-fans, men mindre gode nyheder til alle Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares-fans. Der er nemlig udskiftning på skuespilfronten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bliver således Ulrich Thomsen og Zaki Youssef, som får hovedrollerne i den kommende film, som altså er filmatiseringen af "Marco Effekten".

Filmen bliver instrueret af den danske Oscarnominerede filminstruktør Martin Zandvliet.

Zaki Youssef spiller Assad i den kommende Afdeling Q-film (foto: Jaspar J. Spanning)

Nordisk Film Production meddelser derudover, at "Marco Effekten" bliver den første af i alt seks film om Afdeling Q, som produktionsselskabet planlægger i de kommende år.

- Med valget af skuespillerne Ulrich Thomsen, i rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck, og med Zaki Youssef, som hans assistent Assad, har vi sikret både denne og de kommende film et meget stærkt hovedcast. For med en lang række danske og internationale film- og tv-serier bag sig har Ulrich Thomsen markeret sig som international karakterskuespiller. Og sammen med Zaki Youssef, som fornylig slog igennem med sin danske spillefilmsdebut i ’Danmark Sønner’ og den amerikanske tv-serie ’The Looming Tower’, vil vi skabe et nyt og interessant makkerpar i dansk film, fortæller filmproducent Mikael Rieks i en pressemeddelelse.

Mikael Rieks glæder sig til at give det danske biografpublikum et brag af en filmføljeton over de næste tolv år.

- Det er med stor ydmyghed, at vi kaster os over Jussi Adler-Olsens imponerende romanværk om Afdeling Q, som har bjergtaget millioner af læsere over hele verden. På Nordisk Film er vi stolte over, at Jussi har vist os denne tillid, og vi vil med et stærkt hold bestående af hovedforfatter Anders August, medforfatter Thomas Porsager, instruktør Martin Zandvliet og vores to hovedskuespillere kunne love publikum en stor og stærk filmoplevelse, siger Mikael Rieks, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere yderligere på filmens øvrige cast.

Også forfatter Jussi Adsler Olsen ser frem mod den kommende filmatisering af den femte bog om Afdeling Q.

- ’Marco Effekten’ er min 5. fortælling om Afdeling Q og mit forsøg på at vise, hvordan korruption og grådighed rammer den vestlige verden, en historie som er mere relevant nu end nogensinde før. Jeg glæder mig meget til at se historien omsat til film og indleder mit samarbejde med Nordisk Film og hele teamet med stor åbenhed og nysgerrighed, siger Jussi Adler-Olsen, som snart kan føje 8. bind til serien om Afdeling Q, når romanen ’Offer 2117’ udkommer på Politikens Forlag den 14. juni.

’Marco Effekten’ søger produktionsstøtte hos Det Danske Filminstitut i august, derefter forventes produktionen at gå i optagelse i januar 2020 med efterfølgende biografpremiere i oktober 2020.

Sponsoreret indhold