Kendte18. maj 2020

TV-krigen afgjort: Fabers "Fællessang" smadrer "X Factor"

Nu står det klart, hvem danskerne helst tænder for fredag aften foran fjerneren
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der var for alvor kamp om seernes gunst i allerbedste sendetid, da "X Factor" vendte tilbage fredag.

For TV2-programmet satte sig efter et par måneders pause tungt i det modsatte ringhjørne fra 35-årige Phillip Faber, der gennem begge coronamåneder har samlet danskerne om pianoet og sunget "Fællesang – hver for sig" om fredagen.

Og således var der ellers lagt op til en tv-battle af de helt store.

De netop offentliggjorte Gallup-tal viser dog, at det var "Fællessang - hver for sig" på DR1, der løb med sejren.

Programmet med Faber i spidsen lægger sig på en andenplads med 835.000 seere, mens "X Factor" og "X Factor - Afgørelsen" først figurerer nede på 4. og 5. pladsen.

Her fremgår det at TV2-programmet ender på 717.000 seere.

"X Factor" meddelte den 20. marts, at programmet måtte slukke projektørerne og holde en pause på ubestemt tid grundet coronavirus.

Imens øjnene Danmarks Radio muligheden for blot at skrue endnu højere op for fredagsproduktionen med Mads Steffensen som vært og en lang række danske kunstnere som gæsteoptrædende.

Og noget kunne tyde på, at det har været svært for Ankerstjerne, Oh Land, Blachman og deres deltagere at vende tilbage. Ser man på "X Factors" seertal fra før deres coronapause, har de mistet omkring 300.000 seere.

- Jeg aner ikke, hvem han er

Da Se og Hør mødte den ene af de stridende parter- "X Factors" egen veteran Thomas Blachman, havde han knap nok hørt om den konkurrerende kanals stort anlagte fredagsprogram.

- Jeg ser ikke fjernsyn på den måde der. Altså fællessang. Det lyder sgu, ja undskyld jeg siger det.. En lille smule kedeligt, lyder det fra den skaldede trommeslager og dommer.

- Vi arbejder med folk, der kan synge. Jeg ved ikke med fællessang om der er folk med der, der kan synge? Eller om de bare sidder og skråler i munden på hinanden.

Desuden påstår Thomas Blachman i interviewet, at han ikke har skænket det konkurrerende format - der jo også er et stort folkeligt fredags-musiktiltag - en eneste tanke.

- Jeg er ikke et konkurrencemenneske, forsikrer han med et skævt smil.

Konkurrencemenneske eller ej - Blachman kan tage den med ro op til finalen, da han har hele tre lovende lodder i hatten. Med alle sine tre unge deltagere i finalen sidder han med gode vinderchancer på hånden.

Se hele interviewet med den excentriske dommer øverst i artiklen.

https://imgix.seoghoer.dk/faber_blachman.jpg
 Foto: Aller, Lars H Laursen

De to tv-rivaler Philip Faber og Thomas Blachman fra Danmarks Radio og TV2 duellerer igen næste fredag

Mulighed for revanche

Komponist og pigekorsdirigent Phillip Fabers fællessang er planlagt de to næste fredage også, da programmet indtil videre løber hele maj måned.

Danmarks Radios bud på gefigen fredagsunderholdning - den kollektive fællessang på afstand - udfordrer således "X Factor" på ny næste fredag, når TV2 tager hul på finaleweekenden over to dage.

Her skal det med seernes stemmer afgøres om det er Emil Wismann, Smokey Eyes, Alma Agger eller Mathilde Caffey, der vinder årets benhårde konkurrence.

Ligesom det igen afgøres, hvem flest danskere gider tænde for og nyde godt af i selskab med fredagsslikket og sofahyggen.

Sponsoreret indhold