Kendte15. maj 2020

Phillip Faber udfordrer Thomas Blachman: Fredagskrig

Der bliver kamp til sidste strofe, når både det skaldede sludrechatol og den velfriserede komponist indtager bedste sendetid – på hver sin kanal.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/phillip_faber.jpg
 (Foto: DR: Mikkel Suppras)

Fredagslik, fredagshygge og "X Factor".

Det er normalt vinderformlen på den perfekte weekendstart, men nu får Thomas Blachmans maniske monologer og den populære popmusik på TV 2 for alvor konkurrence fra den danske sangskat.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/x_factor_10.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Fredag aften er det normalt Thomas Blachman, som styrer showet med hård hånd, når han siger ja eller nej til de musikalske talenter i "X Factor". (Foto: Thomas Laursen)

DR's nye vidunderdreng og coronakrisens helt store samlingspunkt, Phillip Faber, 35, har fået forlænget "Fællesang – hver for sig" til og med maj.

Og dermed ... ladies and gentlemen ... Er der lagt op til tv-krig, når klaverbokseren og trommetæskeren skal dyste om familien Danmarks opmærksomhed klokken 20.00 fredag aften.

Men hvem vinder?

Den gamle, musikalske alfahan med en selvtillid så stor, at hans selvbiografi hedder "Det kolossale menneske", og som med sin hurtigsnak og musikalske oprør har skabt et helt følge af Blachman-fans?

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/thomas_blachman.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Alder: 57 år.
Kendetegn: Rapkæftet Frederiksberg-gadedreng med bar isse og et tankemylder lige så velorganiseret som syrejazz.
Styrker: Har i årevis spillet solo fredag aften på sit favoritinstrument – mundtøjet.
Den ubrudte talestrøm har dog overbevist de fleste om, at Blachman er kongen af talentprogrammerne.
Erfaring: Begyndte sin tv-karriere helt tilbage i 2003 som dommer i TV3's "Idols” og har fra 2008 været den musikalske maestro i "X Factor" først på DR – og nu TV 2.
Popularitet: Elsket eller hadet – "X Factor" er ikke det samme uden Blachman – og der lød da også et ramaskrig, da han valgte at springe sæson tre af det populære musikprogram over. (Foto: Thomas Laursen)

Eller udfordreren Phillip Faber – den unge smørtenor fra Næstved med bølget hår, musikteori i læssevis og et nærvær så stort, at han – ene mand – har samlet Coronadanmark omkring sit piano?

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/phillip_faber_1_1.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Alder: 35 år.
Kendetegn: En ulasteligt klædt dirigent af svigermors drøm-typen med renskurede klaverfingre og Harry Potter-briller.
Styrker: Både stemmelæber og klaverstrenge rammer uden problemer det høje c hos DR Pigekorets chef – som smelter hjerter på stribe.
Erfaring: Helt uden tv-erfaring er Phillip Faber ikke. Han var tidligere dommer i "Vidunderbørn" på DR1 og senest vært i "Den klassiske musikquiz" på DR K.
Popularitet: Stort set ukendt i den brede befolkning før coronakrisen, men med sin morgensang er han braget direkte ind i danskernes hjerter. (Foto: Ritzau Scanpix)

Den musikalske fejde begynder den 15. maj – og mon ikke Blachman nok benytter live-sendingen til at sende stikpiller mod sin gamle arbejdsplads – og unge udfordrer.

Sponsoreret indhold