Kendte18. august 2023

Tumult-Tøfting: Her er plæneklipperens voldsepisoder

En episode til en Thomas Helmig koncert fik igen Stig Tøfting på forsiderne af de forkerte grunde. Vi har samlet hans mange eskapader
Stig Tøfting
En episode i nattelivet har fået Stig Tøfting i søgelyset. Og det er langt fra første gang.
 Foto: Mikael Rieck

I går kom det frem, at den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting havde haft en ærgerlig afslutning på en Thomas Helmig koncert i Vejle fredag aften.

Vejle Amts Folkeblad skrev, at AGF-legenden skulle have slået en mand i ansigtet flere gange. Senere skød "Tøffe" beskyldningerne om slag ned.

- Jeg har talt med fyren, som jeg desværre røg i tumult med forleden i Vejle. Jeg har ikke slået ham, men erkender at jeg skubbede til ham i en tumult-episode. Han har ikke noget ønske om, at der skal laves en sag ud af det, det har jeg heller ikke. Og vi har givet hinanden håndslag på, at sagen er ude af verden, siger Tøfting om tumultepisoden.

Heldigvis for "Plæneklipperen" endte denne sag med forsoning og dialog. Sådan er det dog ikke gået andre gange, hvor Viaplay-eksperten har haft kløe i knoerne. Vi har samlet fem episoder, hvor den hårde nyser er kommet på kant med loven.

1999

For 24 år siden spillede "Tøffe" for den tyske klub MSV Duisburg, men på en tur hjem til Århus gik det galt for Stig under en bytur.

Her blev den tidligere landsholdsspiller ved byretten idømt 20 dages betinget fængsel for at have slået en 24-årig mand i hovedet.

I retten kom det frem, at bataljen skete på og ude foran McDonald's i Århus, hvor den forurettede ifølge et vidne skulle have kaldt Tøfting for knap så pæne ting som "skaldet nar", "tyskersvin" og "forræder".

Efter dommen forklarede Stig, at han følte sig krænket og truet af den 24-årige mand, og derfor satte hardhitteren efter den råbende, fulde mand.

2002

Tre år senere var den for alvor gal for Tøfting, hvor han gik amok på den populære Café Ketchup i København midt om sommeren.

To af caféens ansatte fik en hårdhændet behandling af den tidligere midtbanekriger. Bestyreren for Café Ketchup fik en skalle midt i lokalet, mens en anden ansat blev slået bevidstløs af et knytnæveslag fra "Tøffe" ude foran caféen.

I Københavns Byret gik anklageren efter at få Stig dømt for grov vold pga. skallen, men boldballademageren fik "kun" en dom for simpel vold.

Det fik den århusianske slagsbror fire måneders ubetinget fængsel for.

2004

Efter turen bag tremmer var den gal igen for Tøfting blot to år efter.

Her blev den daværende landsholdsspiller anmeldt for vold, da en episode i trafikken udviklede sig til mere end blot almindelig vejvrede.

Stig kom kørende i sin bil, da en fodgænger mente, at han kom for tæt på og derfor valgte at give "plæneklipperen" fingeren. Det fik "Tøffe" til at stige ud af sin bil og skubbe manden i brystet.

Politiet mente dog ikke, at sagen var stor nok til at rejse tiltale for vold, og midtbanespilleren slap derfor med en bøde.

2004

Blot et par måneder senere var den gal igen for Tøfting. Her udviklede en julefrokost i AGF sig lidt for voldsomt.

Den hårdt tacklende århusianer endte håndgemæng med en unavngiven holdkammerat, da vinterpausen blev markeret med snaps og sild.

Stig selve mente ikke, at episoden var noget særligt, og i medierne tonede han bataljen kraftigt ned. Sådan så ledelsen i AGF dog ikke på det.

"Tøffe" blev kaldt til alvorssamtale hos de høje herrer, og her var der ingen tvivl. Stig blev fyret fra klubben, og fik sin kontakt opsagt med øjeblikkelig virkning.

2013

Efter fyringen i AGF tog Tøfting det mere med ro, og efter han stoppede sin aktive fodboldkarriere i 2007, holdt hardhitteren sig inde for lovens rammer.

Ni år senere gik den dog ikke længere. Her var Stig på natklubben og cocktailbaren ZenZa i Århus sammen med papsønnen Nick Tristan.

Far og papsøn kom her op at toppes med dørmændene, hvorefter Nick pludselig tog flugten med flere dørmænd i hælene. Han nåede dog ikke langt, før dørmændene indhentede ham og holdt ham fast, indtil politiet kom.

Det gjorde Stig rasende, og han brokkede sig så voldsomt over ordensmagten, at både den tidligere landsholdsspiller og hans papsøn blev anholdt og taget med på stationen.

Her fik de begge lov til at sove natten over, og morgenen efter blev de løsladt. Sagen endte ikke med at få et retsligt efterspil.

Sponsoreret indhold