Kendte7. januar 2021

Trods massiv kritik: Jes Dorph-Petersen dropper sagsanlæg

Trods sin massive kritik af advokatundersøgelsen vælger Jes Dorph-Petersen ikke at lægge sag an mod TV 2 Nordisk Film TV
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200710_mr_jes_001.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Selv om han er både rystet og skuffet over forløbet og fyringen, oplyser Jes Dorph-Petersen nu, at han ikke vil lægge sag an mod TV 2 Nordisk Film TV.

Det fortæller hans advokat Mette Grith Stage til Ekstra Bladet:

- Men det, Jes og jeg finder helt urimeligt, er TV2s begrundelse for, at TV2 ikke længere kan bruge Jes - altså at han for henholdsvis 18 og 20 år siden skulle have udvist en adfærd, som kan karakteriseres som sexchikane over for de to indberettere. Vi er ikke enige i den konklusion, og sådanne beskyldninger er jo fuldstændigt ødelæggende for Jes' gode navn og rygte i branchen, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Det var tirsdag, det kom frem, at Jes Dorph-Petersen var blevet fyret som konsekvens af en intern undersøgelse om sexisme.

Om fyringen og undersøgelsen udtalte Jes Dorph-Petersen senere på Facebook:

- Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt. Jeg har siden midten af november været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV 2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen efter min opfattelse fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd.

Den 61-årige tv-vært, som arbejdede for TV 2 i 27 år, fortalte i går til B.T., at han blev tilbudt en såkaldt tavshedsklausul – i form af et pengebeløb – for ikke at sige noget om sagen.

- Jeg kan godt bekræfte, at jeg inden blev tilbudt en aftale, der medførte, at jeg ikke måtte sige noget, sagde Jes Dorph-Petersen onsdag til B.T.

Han ønsker dog ikke at fortælle, hvilket beløb han blev tilbudt.

Fyringen af Jes Dorph sker i kølvandet på en ekstern advokatundersøgelse om sexisme og sexchikane. Her var der ifølge undersøgelsen to episoder fra 2001 og 2003, hvor Jes Dorph har opført sig grænseoverskridende over for to kvinder, der dengang var journalistpraktikanter.

Du kan læse om de to sager her.

Sponsoreret indhold