Tre uger med hundeæde for Rolf og co.

Når TV 2-holdet turnerer rundt i Frankrig, er det sjældent, at der er tid til kulinariske oplevelser. Mange måltider bliver indtaget på den nærmeste tankstation.

Når TV 2-holdet turnerer rundt i Frankrig, er det sjældent, at der er tid til kulinariske oplevelser. Mange måltider bliver indtaget på den nærmeste tankstation.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er svært at være misundelig på cykelryttere, der skal køre 180 kilometer om dagen i opskruet tempo. Men følelsen blusser frem hos TV 2’s kommentatorer, når de skal have fyldt depoterne op.

– Måske når vi frem til en åben restaurant syv gange i løbet af 23 dage. Resten af tiden må vi spise sandwich på en tankstation eller sådan noget, fortæller Rolf Sørensen, som kører mod næste dags målby, når en etape er afsluttet.

Til sammenligning har cykelholdene deres egne kokke med til Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Rytterne spiser fandme godt, lyder det misundeligt fra Rolf. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– De spiser fandme godt i dag, konstaterer den tidligere landevejskonge, der ikke havde lige så gode betingelser, da han blev professionel i 80’erne:

– Det var noget lort, da jeg kørte. Er du sindssyg noget mad, vi fik serveret!

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Som rytter sultede jeg tit, fordi jeg skulle veje så lidt som muligt. I de sidste dage før en Tour de France lå jeg bare på hotelværelset og drømte om aftensmaden i flere timer. Så nu er det rart, at jeg kan spise så meget, jeg vil, fortæller Chris Anker Sørensen, som til gengæld fik bedre mad som rytter end som kommentator (Foto: Kaspar Wenstrup)

En fysisk præstation

Det er altså et TV 2-hold, der glæder sig til at nå Paris på søndag og holde ferie resten af sommeren.

– I vores rolle er Tour de France også en fysisk præstation. Vi er udfordret på søvn, ordentlig mad og toiletforhold. Vi er nærmest på camping i tre uger, og vi flytter os hver dag, mens telefonen bimler og bamler konstant, og der er støj hele tiden, siger Dennis Ritter, som ved, hvad han taler om.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Som alle andre år har Dennis Ritter forberedt sig på tourens strabadser ved at blande müsli hjemmefra og pakke det i små poser – en til hver morgen under løbet. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Denne Tour er hans nummer 13 som kommentator, og hver gang har været en udholdenhedskamp for kommentatoren, der til daglig er vært på TV 2 News.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Under touren lever vi også lidt som cykelryttere, fortæller Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen, som træner om morgenen, og i øvrigt er bedre end deres kollegaer til at huske mad og drikke under etaperne. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Direkte i Disneyland

Alle fem kommentatorer har ægtefæller eller kærester derhjemme, og de glæder sig selvfølgelig til at kunne tilbringe tid sammen med cykelentusiasterne igen.

Derfor tager de til Paris og står klar til at hygge sig med mændene efter paradekørslen på Champs-Élysées.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

– Brian Nygaard er den første til at forlade Paris, når løbet er slut, fortæller Rasmus Staghøj, 34, om kollegaen, der skynder sig hjem til Italien efter den sidste slutspurt. Selv skal Rasmus – efter et par hyggedage med kæresten i ”byernes by” – hjem og holde ferie i Danmark. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– De er bare klar, for de har jo savnet os i en måned. Så de synes, vi skal på Louvre og i Disneyland. Men jeg er altså bare i zombie-land, fortæller Dennis Ritter, som dog sidste år blev lokket i Disneyland af sin mand, Morten.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Når Ritter får sin endelige fyraften på søndag, står manden Morten Toft endnu en gang klar til at hygge om ham. Men mest af alt drømmer Dennis om at sidde på en sten i stilhed efter tre hæsblæsende uger. (Foto: Martin Høien)

– Det var det værste, vi nogensinde har gjort. Vi var der i to timer, og den ene time sad vi bare og spiste frokost. Jeg vil egentlig bare gerne et sted hen, hvor der er stille, siger Dennis Ritter, og bliver bakket op af kollegaerne Brian Nygaard og Rasmus Staghøj.

– Det skal bare være simpelt. Jeg kan godt li’ at lave mad derhjemme i tiden lige efter et Tour de France, siger 34-årige Staghøj.

Hans kæreste kan så se frem til at få serveret hjemmelavede lækkerbiskener, når Tour de France er færdigt søndag aften.

Brug for en pause i hverdagen? Køb et abonnement på SE og HØR.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close