Kendte11. april 2019

Trængte til et los i røven

Parret fra Holstebro er nogle rigtige hyggetrolde, men de har nu fundet ud af, at de også kan hygge sig på en sund måde.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni_og_michael_fra_rigtige_maend_1.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Cola og landevejsmad. Det var ofte den nemme løsning, som 39-årige Michael Eskesen valgte, når han rejste verden rundt som servicetekniker.

– Jeg kunne godt se, at jeg havde lidt ekstra på sidebenene, og jeg drak så meget cola, at jeg havde hovedpine hver dag. Jeg var nok gået hen og var blevet lidt magelig på en knap så sjov måde og trængte nok til et los i røven, erkender Michael, som derfor meldte sig til ”Rigtige mænd”, da en gammel nabo prikkede til ham og spurgte, om ikke det var en udfordring for ham.

Hans kone Janni Eskesen, 44, vidste ikke meget om tilmeldingen og da slet ikke, hvor stor en rolle hun ville få i programmet. Damerne var nemlig også inviteret med til livsstilsændringen.

– Det var sjovt, at Janni kom med, så vi kunne kæmpe sammen, siger Michael.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_og_michael_fra_rigtige_maend_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Parret mødte hinanden for 11 år siden, da de begge søgte kærligheden på Dating.dk. – Vi var to hyggetrolde, der fandt sammen, og så hyggede vi bare videre, erkender Janni Eskesen. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg er glad for at være med. Ellers kunne jeg nemt have sagt til Michael ”Nu skal du løbe, nu skal du spise sundt”, men i stedet havde jeg travlt med at sende mig selv af sted, siger Janni med et grin.

Nemmere sagt end gjort

Selve tilmeldingen til programmet var dog noget nemmere end det, der fulgte efter.

Computerspillene skulle nemlig skiftes ud med motion, og colaen og grillmaden erstattes af sukkerfri drikke og mange flere grøntsager.

– Der var godt, at det var en udefra, som sagde, at det ikke var sundt at leve sådan, som jeg gjorde, siger Michael Eskesen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rigtige_maend_0.jpg
 (Foto: DR)

Sammen med Karin og Kim, Bjørn og Nanna og Jonas og Sandra udgør Michael og Janni teamet i ”Rigtige mænd – nu med damer”. (Foto: DR)

Sundhedsentusiast Jacob Søndergaard forstår om nogen, hvordan ”rigtige mænd” skal gribes an.

– Vi har fået det helt ned på børnehaveniveau og fået lavpraktiske ting at vide, og det har været godt, så vi forstod det, forklarer Janni.

Det betyder, at der i dag er blevet noget grønnere i køleskabet hos parret.

– Jeg starter med tre æg hver morgen, og det kan man få på alle hoteller, når jeg rejser rundt, siger Michael.

Og selv om en del af hans rejsearbejde foregår i USA, har han fundet ud af, at der er det også muligt at leve sundt.

– Jeg elsker kylling, så jeg tager gerne en salat med kylling i stedet for en burger med pomfritter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_og_michael_fra_rigtige_maend_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det brune sukkervand er skiftet ud med et sundere alternativ hjemme hos Janni og Michael i Vestjylland. – Nu spørger han i stedet, om ikke jeg vil stille en greenie i køleskabet, til han kommer hjem, siger Janni. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det handler om at kigge sig lidt for og forsøge at finde de sunde steder, siger Michael, der dog ikke har lyst til at spille hellig.

– Det sværeste er det med at inkorporere træningen, når jeg rejser meget, erkender han.

Hjemme i Holstebro har Janni det samme problem. Her er hun nemlig alene med parrets fireårige søn Matti, når Michael rejser ud som servicetekniker.

– Så er det svært at komme af sted, men så løber jeg, når jeg henter Matti, og cykler 12 kilometer til arbejde hver dag.

Fredagssnolder

Hyggen er dog stadig intakt i hjemmet i Holstebro, som ud over Janni og Michael tæller deres søn Matti og Jannis datter Victoria på 16 år.

– Jeg er meget væk, så når jeg er hjemme igen, skal mor her nusses og have lidt kærlighed, Matti skal leges med, og Victoria skal snakkes med, siger Michael, som prioriterer familielivet højt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_og_michael_fra_rigtige_maend_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Børnene Matti, fire, og Victoria, 16, er også hoppet med på sundhedsbølgen i huset i Holstebro. Familien tæller også Jannis søn Nicolaj, der er flyttet hjemmefra. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi drikker greenies hver dag, men der er også plads til en snolderaften i weekenderne, slår Janni fast.

Greenie

120 g frisk spinat

200 g frossen grønkål

50 g ingefær

Saft fra en citron

1 avocado

½ liter ananasjuice

70 g frisk ananas

– For os drejer det sig ikke om at smide 25 kilo nu og her. Det her skal vare for evigt, siger Janni.

– Der er mange, der spørger, hvor meget jeg har tabt mig. Det vil jeg skide hul i. Jeg har fået en meget sundere livsstil, slår Michael fast.

Sponsoreret indhold