Kendte16. november 2023

Tidligere narkobetjent René Dahl Andersen står ved livsændrende valg: Var konen utro

Mange ville måske forsøge at flygte fra deres fortid, hvis den så ud som René Dahl Andersens, men nu har han foreviget sine valg, der både har såret andre og ham selv, i en ny bog
René Dahl Andersen
Den tidligere narkobetjent René Dahl Andersen har skrevet om livets læringer i sin nye bog "Vi er vores valg", hvor han deler ud af noget af det mest private, han har.
 Foto: Mikael Rieck

Læs også: Musiker Kent ”Kenno” Pedersen afslører: Var død i fire minutter

Hørbydrengen René Dahl Andersen har besluttet at stå ved sine valg.

Den nordjyske betjent havde opnået det, han ønskede, da han sad i drømmejobbet som narkobetjent på Vesterbro i 2016, men de mange år som betjent i Uropatruljens arvtagere afdeling N/B og specialpatruljen udvaskede grænserne for, hvad der var rigtig og forkert.

Han endte med at blive dømt for tyveri på arbejdspladsen og blev i 2018 afskediget. Selv om det fik afgørende betydning for hans liv, blev det ikke det sidste upopulære valg, han tog.

I sin nye bog "Vi er vores valg", som han har skrevet sammen med sin kæreste Pia Møller Søe, åbner René Dahl Andersen nemlig op for sin fortid, i håbet om, at det kan hjælpe andre.

René Dahl Andersen
René Dahl Andersen med sin nye og tredje bog "Vi er vores valg".
 Foto: Mikael Rieck

Her bliver læseren taget tilbage til den lille nordjyske by Hørby, hvor René Dahl Andersen er vokset op og videre med til Halmtorvet i København, hvor han havde sin gang som betjent. Men han løfter også sløret for de valg, han har taget, siden han stoppede som betjent.

Medforfatter Pia Møller Søe er nemlig et nyt kapitel for den tidligere narkobetjent, og hun hører med til historien, om de valg René Dahl Andersen har taget i sit liv.

De mødte hinanden, da René havde udgivet sin anden bog "Hærdet" og besluttede senere at samarbejde om en ny. Det skulle ikke være en selvhjælpsbog, men en bog folk kunne spejle sig i.

– Der var bud efter mig i min indbakke, hvor jeg blev spurgt til, hvordan jeg var kommet igennem min krise. Folk kunne identificere sig i nogle af de valg, jeg har taget, og i det jeg er gået igennem, forklarer René Dahl Andersen, da SE og HØR møder ham til hans udsolgte bogreception i Aalborg Kongres og Kultur Center.

– Jeg tænkte, at nogle af de læringer, jeg har gjort i livet, dem vil jeg gerne have ud, og der var ikke nogen, jeg kender, rent fagligt, som kunne skrive den bedre end Pia, og der var ikke ret mange, der kendte mig bedre, så det var naturligt, forklarer René Dahl Andersen.

Pia Møller Søe og René Dahl Andersen
Pia Møller Søe og René Dahl Andersen står bag den nye bog sammen. De danner i dag par og bor sammen i Nordjylland, men i begyndelsen var forholdet hemmeligt.
 Foto: Mikael Rieck

Men bogen skulle også indeholde andres valg, og derfor mente både han og Pia Møller Søe, at den tidligere narkobetjent måtte være helt ærlig, selv om det ville være sårbart for dem begge, for at få andre til at stille op med deres historie.

– Jeg bliver en del af det, fordi jeg er en del af Renés historie. Hvis René skal lave en ærlig fortælling om, hvem han er i dag, så hører det med. Og jeg synes, det stadfæster sandhedsværdien af det andet, han fortæller, at han lægger tingene så lige frem, siger Pia Møller Søe, der altså i dag danner par med René Dahl Andersen.

I bogen har de derfor delt historien om en spirende forelskelse set fra René Dahl Andersens synspunkt og et svært valg, som han til sidst følte var nødvendigt. Han havde været sin kone gennem 15 år utro og måtte tage valget at gå fra hende, selv om hun skulle have været hans "sidste kæreste."

René Dahl Andersen til bogreception
René Dahl Andersen sammen med "store Bjarne" Bjarne Christensen og "Betjenten" Flemming Sloth Andersen, der tidligere har arbejdet sammen med René Dahl Andersen, og som også deler historier i den nye bog.
 Foto: Mikael Rieck

Historien fylder et kapitel i bogen blandt Dorte og Emil, Kent "Kenno" Pedersen og "Store Bjarne", og René Dahl Andersen gjorde sig flere overvejelser om, hvorvidt historien skulle med.

– Når man forlader en familie, som vi har gjort begge, så er der nogle, der bliver såret, og det er den frygt, der er, at der er nogle, der får revet op i nogle følelser, når man deler sådan en historie i en bog.

Men ifølge ham er det vigtigt at dele sårbarheden, når andre gør det samme for ham.

– Jeg tror på, at man kan lære noget af hinandens historie og af det liv, som andre folk har levet, fejl de har begået eller deres sejre. Dem skal man lytte til. De giver jo mig noget, og det får mig til at reflektere over mit liv, og de valg jeg har taget.

René Dahl Andersen og Pia Møller Søes nye bog "Vi er vores valg" er tredje i rækken for den tidligere narkobetjent og udkom 14. november.

Sponsoreret indhold