Kendte15. november 2023

Musiker Kent ”Kenno” Pedersen afslører: Var død i fire minutter

I 2017 blev Djämes Braun opløst og den ene halvdel af duoen, Kent Pedersen, gik under jorden. Nu forklarer han, hvad der skete
Kent Pedersen
Kent "Kenno" Pedersen, der var den ene halvdel af Djämes Braun", er tilbage i rampelyset, og han er klar til at fortælle, hvorfor han pludselig forsvandt.
 Foto: Mikael Rieck

En udsolgt sal på godt 900 mennesker rakte stort set alle hånden i vejret, efter Kent "Kenno" Pedersen, 45, havde optrådt med sangen "Fugle" af Djämes Braun og spurgte, hvem der kendte den.

Men ikke flere end 50 mennesker var klar over, at manden på scenen i Aalborg Kongres og Kultur Center var den ene halvdel af duoen, der toppede hitlisterne i midten af 2010'erne.

Tirsdag aften stod Kent Pedersen frem efter over seks år, hvor han har været under jorden, trukket sig væk fra rampelyset og været på flugt fra sine dårlige valg.

– Det er første gang, jeg står i en stor forsamling og trækker bukserne ned på mig selv, lød det fra scenen i Aalborg.

Kent Pedersen var tirsdag på scenen i forbindelsen med lanceringen af bogen "Vi er vores valg", som er skrevet af René Dahl Andersen og Pia Møller Søe. Musikeren har nemlig kontaktet den tidligere narkobetjent, der har fået lov at dele Kent Pedersens historie i netop den nye bog.

Valgte at tjekke ud

I 2016 var karrieren på sit højeste for Djämes Braun, der bestod af Lasse Kramhøft og Kent Pedersen, og som stod bag kæmpe hits som "Fugle" og "Kvinder og kanoner". Duoen havde netop deltaget i "Toppen af poppen" og optrådte på udsolgte scener, vandt priser og blev streamet millioner af gange på diverse streamingtjenester.

Lasse Kramhøft og Kent Pedersen fra Djämes Braun
Her ses Djämes Braun, Lasse Kramhøft (tv.) og Kent "Kenno" Pedersen (th), da duoen stadig eksisterede. - Ja, kokain og mit misbrug var en stor del af, at Djämes Braun gik i opløsning, forklarede Kent Pedersen fra scenen i Aalborg Kongres og Kultur Center 14. november 2023.
 Foto: Hanne Juul

Men lige så højt det var at flyve, lige så dybt var det at falde for Kent Pedersen, der nu er klar til at fortælle, hvad der gjorde at han mistede lysten til livet.

– Jeg har taget første spadestik i at dykke ned i at fortælle Danmark, om hvor godt det er gået for mig, men også om dagene efter jeg trådte ud af Djämes Braun, hvor det hurtigt gik ned ad bakke for mig, forklarer han, da SE og HØR møder ham til boglanceringen af den bog, hvor han for første gang fortæller, hvorfor han forsvandt.

Den 15. februar 2023 blev skelsættende for Kent Pedersen.

I flere år havde han brugt kokain og alkohol som en måde at slippe fra det hele, og det betød, at han havde fået en massiv gæld, og den dag blev det for meget for musikeren.

– Der tog jeg en overdosis af 65 morfinpiller og valgte at tjekke ud.

Kent Pedersen havde på daværende tidspunkt haft en gæld på 350.000 kroner, da den var på sit højeste, men var lykkedes med at "bøvle" den ned på 35.000, forklarer han.

– Det er ikke sådan, at du lige går ned til din bankrådgiver og siger “hey, jeg skylder den kriminelle underverden 200.000 kroner”.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Kent Pedersen var begyndt at få tilsendt billeder af sin hund, som "de gerne ville gøre til vinterhandsker", forklarer han, ligesom at de også havde billeder af ham i Netto. Han havde en ladt pistol klar derhjemme, hvis nogen skulle komme forbi.

Så langt var han kommet ud, da han slugte pillerne.

Overlevede

Et opslag på Facebook blev Kent Pedersens redning fra at tage sit eget liv, og det er grunden til, at han i dag, kan fortælle sin historie.

– Jeg havde spist pillerne, og da jeg er ved at sejle ud, tænker jeg “ej, jeg kan heller ikke bare tage afsted uden at sige farvel”. Så det gjorde jeg meget kort og meget præcist på Facebook.

Politi og naboer kom stormende ind i det lille rækkehus, hvor han bor med sin hund, efter han havde delt sit "farvel".

– Der fandt de mig og fik vækket mig til live, forklarer han.

Men på vej ud i ambulancen får Kent Pedersen hjertestop. I fire minutter er han helt væk, indtil han bliver genoplivet, og efter 11 minutter er hjerterytmen stabiliseret.

– Når man er igennem sådan en tur, og man overlever, så føler jeg mig forpligtet til at stå frem.

Kent Pedersen
Kent Pedersen tager nu fuldstændig afstand til tiden i Djämes Braun. Med ny musik på vej sang han tirsdag aften for aller sidste gang Djämes Braun-hittet "Fugle".
 Foto: Mikael Rieck

Og det gør Kent Pedersen nu. Udover at være med i René Dahl Andersens nye bog "Vi er vores valg", så deltager han også i podcasten "Narkobetjenten", og han har også sine egne projekter på vej.

Kasketten lagt på hylden

Det er ikke en gang et år siden, at Kent Pedersen forsøgte at tage sit eget liv, og selv om han stadig føler sig sårbar og skrøbelig, så mener han, at der er en mening med, at han kunne slippe fra et hjertestop uden varige mén.

– Det er et kald. Én ting er at vælge at tage sit eget liv, noget andet er at vågne op på intensiv med læger og sygeplejersker, hvor du sidder og kaster aktivt kul-væske op (ved udpumpning red.), og at du så lige pludselig skal til at omstille dig og tænker, “jeg håber, det her er et dårligt mareridt, jeg vågner op fra”, og så går det op for dig, at du er i live, lyder det fra Kent Pedersen.

Mange nye ting er på vej fra Kent Pedersen, der har smit kasketten og nu vil fortælle sin historie, for at hjælpe andre. Hele historien kommer i en ny bog i sommeren 2024, ligesom at et nyt album også er på vej fra det tidligere Djämes Braun-medlem.

– Jeg udgiver min første voksen-soloplade, siger han i et grin.

– Jeg føler mig modig og stærk, og jeg føler, at det kan sgu ikke gå værre end det gjorde den 15. februar.

Sponsoreret indhold