Taylor Swift fylder 30: Stenrig country-sild

Taylor Swift runder et skarpt hjørne i dag.

Taylor Swift runder et skarpt hjørne i dag.

(Foto: MEGA)

I dag, den 13. december, runder Taylor Swift det skarpe hjørne.

– Ifølge min fødselsattest fylder jeg 30 i år. Det er skørt, fordi en del af mig stadig føler sig som 18, mens en anden del af mig føler sig som 283, men min faktiske alder lige nu er 29. Jeg har hørt, at folk siger, at 30'erne er "de sjoveste!" Det vil jeg fortælle jer, om er rigtigt, når jeg ved det, har hun tidligere på året fortalt til Elle.

Taylor til tops

Swift er født og opvokset i Pennsylvania og var allerede som barn bidt af countrymusik. Som bare 14-årig flyttede hun til Nashville, Tennessee, for at skabe sig en sangkarriere og fik kontrakt med det nyopstartede pladeselskab Big Machine Records.

I slutningen af 2006 udgav den blonde skønhed sit debutalbum, "Taylor Swift", og herefter tog karrieren fart.

Men det var, da sangfuglen i 2008 sendte sit andet album, "Fearless", på gaden med hits som "Love Story" og "You Belong With Me", at hun for alvor blev en international stjerne.

I 2010 blev den dengang 20-årige stjerne den yngste nogensinde til at vinde en grammy for årets album. Siden er det i alt blevet til 10 grammy-priser, ligesom hun har hittet med sange som "I Knew You Were Trouble" og "Shake It Off".

Artiklen fortsætter under billedet ...

Popprinsessen kan prale af et hav af priser. (Foto: MEGA)

Kendiskrig

Mange husker nok også stjernen for den episode, som fandt sted ved MTV Video Music Awards i 2009.

Da Swifts sang "You Belong With Me" vandt prisen for bedste musikvideo af en kvindelig kunstner, blev hendes takketale pludselig afbrudt af rapperen Kanye West, 42, som hoppede op på scenen for at sige, at prisen ifølge ham i stedet burde være gået til Beyoncé for "Single Ladies".

Siden undskyldte West, men fejden mellem de to blev kun større, da han i 2016 udgav sangen "Famous" med teksten: "I made that bitch famous" (Jeg gjorde den kælling berømt, red.).

Teksten blev kritiseret, men Kanye påstod, at han havde fået tilladelse fra Swift – hvilket hendes repræsentant dog benægtede.

Det fik Kanyes hustru, Kim Kardashian, 39, til at dele en video på Snapchat med manden, der over telefon diskuterede sangteksten med Taylor. Det førte til, at realitystjernen kaldte sangerinden for en slange – mens Swift slog fast, at hun aldrig havde givet tilladelse til at blive kaldt en "kælling".

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Der er iskold luft mellem Taylor Swift og kendisparret Kanye West og Kim Kardashian. (Foto: MEGA)

Scorer skuespiller

Hun har tidligere datet stjerner som John Mayer, Taylor Lautner, Harry Styles, Jake Gyllenhaal, Joe Jonas og Calvin Harris – og er kendt for at skrive sange om mange af sine tidligere romancer.

I dag danner Taylor Swift par med den britiske skuespiller Joe Alwyn, 28, men siden de to fandt sammen for knap tre år siden, er det ikke meget, stjernen har udtalt sig om sit privatliv, ligesom det også er sjældent, hun og Joe Alwyn viser sig sammen i offentligheden.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Taylor Swift og Joe Alwyn.

Efter mange forliste parforhold har Taylor Swift lært, at hun ikke skal udtale sig om sit privatliv offentligt. Her er hende og kæresten gennem tre år, Joe Alwyn, dog alligevel blevet fanget på kamera. (Foto: MEGA)

– Jeg har lært, at hvis jeg gør, tror folk, at det er åbent for diskussion, og vores forhold er ikke til diskussion, har Taylor sagt.

Rekord-rig

Det er ikke småpenge, hun har tjent i løbet af sin sangkarriere – og pengene bliver bare ved med at vælte ind på kontoen.

Forbes anslår, at skønheden er god for 360 millioner dollars svarende til knap 2,5 milliarder kroner. Og for tiden er Swift faktisk den bedst betalte stjerne i verden! Fra 1. juni 2018 og et år frem tjente hun 185 millioner dollars – 1,25 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Med 1,25 milliarder kroner i indtægt blot det seneste år har Taylor Swift en formue helt ud over det sædvanlige. (Foto: MEGA)

Dermed slår hun stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ed Sheeran, Kylie Jenner og ikke mindst sangfuglens onde ånd Kanye West.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close