Det Hvide Hus i krig mod Taylor Swift

(Foto: MEGA)

Efter at have samlet fem gange så mange underskrifter, som hun behøvede, har Taylor Swift nu fået Det Hvide Hus til at tage stilling til hendes forslag, der skal nedbringe niveauet af diskrimination af især køns- og seksuelle minoriteter.

På trods af Taylor Swifts kamp for lige rettigheder for LGBTQ+, vil Det Hvide Hus dog stadig ikke støtte hendes Equality Act.

Det skriver CNN.

Efter hun vandt prisen for Bedste Video til MTV Video Music Awards 2019, brugte Taylor Swift en del af sin takketale på at fortælle om sin underskriftindsamling, som der bliver linket til sidst i vindervideoen, som er musikvideoen til nummeret "You Need To Calm Down", der henvender sig til homofober.

Underskriftindsamlingen beder senatet om at støtte lovforslaget Equality Act, som, hvis det bliver til en lov, vil beskytte mennesker mod diskrimination på baggrund af køn, seksuel orientering og kønsidentitet, når de for eksempel søger job, banklån eller skal købe hus.

- Jeg vil gerne takke alle, der har skrevet under, for nu har indsamlingen en halv million underskrifter, og det er fem gange så mange, som der skal til, for at udløse et svar fra Det Hvide Hus, siger Taylor Swift i takketalen.

Her kan du læse svaret fra Det Hvide Hus:

- Tirsdag sagde Det Hvide Hus' vicepressesekretær, Judd Deere, at Trump-administrationen tager afstand fra diskrimination, men ikke støtter Equality Act-lovforslaget.

- Trump-administrationen er aboslut modstander af enhver form for diskrimination og støtter lige behandling af alle; men forslaget er i sin nuværende form fyldt med giftpiller, der truer med underminere forældre- og samvittighedsreglen (en regel, der skal beskytte sundhedsansatte, som af religiøse eller morale årsager er imod medicinske procedurer som abort, sterilisering og aktiv dødshjælp, red.).

I dag er det muligt at diskriminere mod blandt andre LGBTQ-personer, hvis det er i tråd med ens religiøse eller moralske principper. Republikanerne argumenterer for, at lovforslaget risikerer at krænke religiøse rettigheder, fordi det kan tvinge de troende til at give køb på deres religion.

Et republikansk kongress-medlem siger til Buzzfeed, at loven vil "lade regeringen påtvinge sin rigide og kompromisløse knytnævne ind i kirken. Det vil være et dødsstød for principperne om religiøse rettigheder".

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close